Museum Giethoorn ‘t Olde Maat Uus gaat weer open

Giethoorn Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus gaat vanaf vrijdag 5 juni gaat weer open. Voorlopig kan het museum bezocht worden op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Conform de RIVM regels en specifieke richtlijnen van de brancheorganisatie, zijn er allerlei maatregelen getroffen. Door onder andere plexiglas aan te brengen rondom de ontvangstbalie, looproutes te markeren en protocollen uit te schrijven voor schoonmaak en ontsmetting, biedt het museum een veilige omgeving voor zowel de vrijwilligers, als de museumbezoekers.

Audiotour

Een persoonlijke rondleiding is nu helaas niet mogelijk. Met de audiotour in meerdere talen, kan de bezoeker op eigen tempo het museum ontdekken en kennis maken met de geschiedenis en bijzondere gebruiken van Giethoorn. De audiotour is inbegrepen in de entreeprijs, de apparaatjes worden na ieder gebruik zorgvuldig gereinigd.

Het aantal bezoekers dat tegelijk in het museum kan zijn is beperkt tot 25 personen, vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan via telefoonnummer (0521) 362244 of uiterlijk één dag van tevoren via e-mail: info@museumgiethoorn.nl. Binnenkort is er ook de mogelijkheid om vooraf online een kaartje te kopen via www.museumgiethoorn.nl.