In memoriam: vv Havelte verliest oud-voorzitter Gé Diseraad (68)

Havelte – In Havelte is deze week verslagen gereageerd op het plotseling overlijden van Gé Diseraad. De inwoner van Havelte werd vorige week getroffen door een herseninfarct en overleed maandag na complicaties. Hij is 68 jaar geworden.

Gé Diseraad was een bekende verschijning in Havelte. Als medewerker van de plaatselijke Rabobank ontmoette hij in de loop der jaren veel inwoners van het dorp. Ook in het sociale leven vond hij al snel een plaats. Zo was hij bijna twintig jaar betrokken bij de voetbalvereniging Havelte. Binnen het bestuur was hij eerst actief als secretaris. Daarna was Gé Diseraad vele jaren voorzitter van de vereniging. De inwoner van Havelte was na zijn afscheid wekelijks nog actief bij de vereniging. Zo maakte hij onderdeel uit van de ‘vrijdagploeg’, de vrijwilligersploeg die zich onder meer bezighoudt met het onderhoud van de accommodatie.

De sympathieke en enthousiaste Diseraad was ook enkele jaren actief bij de Historische Vereniging Havelte. Bij die vereniging was hij tot 2018 secretaris en gewaardeerd bestuurslid. Zo was de welbespraakte Gé Diseraad betrokken bij verschillende publicaties van de Historische Vereniging Havelte en bij de grote jubileumexpositie in het voormalige gemeentehuis aan de Boskampsbrugweg in 2014.

Voetbalvereniging Havelte neemt zaterdag op gepaste wijze afscheid van de oud-voorzitter. De aanwezigheid van de leden wordt daarbij op prijs gesteld. Mensen die hierbij aanwezig willen zijn wordt gevraagd tussen 12.20 en 12.30 uur aanwezig te zijn bij de kantine. Wie zaterdag niet kan, maar wel graag persoonlijk afscheid wil nemen, is er gelegenheid vrijdag tussen 19.00 en 19.30 uur te condoleren in de Clemenskerk in Havelte.