Geslaagde leerlingen van Stad & Esch krijgen vanuit de lucht hun felicitatie

Geronk aan de hemel trekt de aandacht in Meppel en wijde omgeving. Een geel vliegtuigje, dat een bijzondere boodschap achter zich aansleept. ‘Stad & Esch feliciteert jou!’

Het gaat om een ludieke actie van scholengemeenschap Stad & Esch, om zo de geslaagde kandidaten te feliciteren. Want slagen voor je eindexamen, ook in deze coronaperiode, is een bijzondere prestatie.

Uren lesstof stampen voor je centraal eindexamen, ploeteren op moeilijke opgaven, in spanning afwachten bij de telefoon; het was er dit jaar allemaal niet bij. De meesten wisten allang dat ze hun diploma op zak hadden. Genoeg reden voor Stad & Esch om toch een feestelijke dag te maken op de landelijke dag voor geslaagde leerlingen en flink uit te pakken met een felicitatie per vliegtuig.

Geslaagden die een foto hebben gemaakt van het vliegtuigje, in combinatie met de vlag die is uitgestoken, met hun tas eraan, of bijvoorbeeld een selfie met het vliegtuigje op de achtergrond, kunnen deze insturen naar de school. De mooiste foto of meest originele foto wordt beloond met een prijs.