'Ik kijk uit naar het moment dat we weer wedstrijden mogen spelen' (dagboek van Liane van Elp, van Meppel Actief)

Meppel / Ruinerwold - Inwoners van Meppel of regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Deze week Liane van Elp, zij werkt bij Meppel Actief.

Zondag 7 juni

Vandaag heb ik geen korfbalwedstrijd. Voor de coronatijd speelde ik wedstrijden in het derde team bij KIOS in Ruinerwold. Ik verveel mij absoluut niet want de afgelopen weekenden staan in teken van het klussen in onze nieuwe woning. Binnenkort verhuizen wij naar ons nieuwe huis. ‘s Avonds kijken we naar Boer zoekt vrouw, toch leuk om terug te blikken op de afleveringen van jaren geleden, wat vliegt de tijd.

Maandag 8 juni

De ochtend start met het klaarmaken voor deze dag en dat betekent ook onze dochter naar de opvang in Meppel brengen. Mijn werkdag start met een studentenoverleg van Meppel Actief. De afgelopen weken hebben de studenten gewerkt aan een innovatieopdracht en vandaag presenteren zij de opdracht via Skype. Er komen verschillende innovaties aan bod zoals een Interactive Playground, spikeball, smartgoals en een playfinity ball. Meppel Actief gebruikt deze opdrachten voor het ontwikkelen van nieuwe projecten en activiteiten. De vergadering wordt luchtig afgesloten met een quiz over ‘inside’ informatie van het Meppel Actief-team gegeven door Timo Kip.

‘s Middags rijd ik naar het Meppel Actief kantoor om materialen te pakken voor het wijksport in de Oosterboer. Dit is elke maandag van 15.00 tot 16.00 uur op het speelveld bij de Westerd/Brandemaat. Alle kinderen uit groep 3 tot en met 8 zijn welkom bij onze wijksportmomenten. Meppel Actief biedt verschillende beweegspellen aan. De wijksportmomenten zijn vrijblijvend en hiervoor hoeven de kinderen zich niet aan te melden. Aan het eind van de activiteit maken Patrick, Timo en ik de materialen schoon met desinfecterende middelen. De materialen leg ik terug op het Meppel Actief kantoor en op de terugweg haal ik mijn dochter op van de opvang. Wanneer ik thuis ben, open ik mijn mail om de laatste mailtjes te beantwoorden en daarna sluit ik af.

Dinsdag 9 juni

Vandaag is mijn dochter thuis en werk ik tussendoor, wanneer zij slaapt. Ik beoordeel het onderzoek van mijn student. Dat gaat over bewegen met dementie. Ik beantwoord mailtjes en ik ben onder andere bezig met de nieuwsbrief die eind juni uitkomt.

Wanneer mijn dochter wakker is, gaan we vaak wandelen of fietsen. Vanmiddag fietsen we naar Meppel en gaan we bij een vriendin een kopje thee drinken, we bekijken de kippen in de tuin en fietsen vervolgens terug naar huis. Wanneer we thuis zijn, gaat mijn dochter naar bed en ga ik weer aan het werk. Ik ga verder met het lezen van het onderzoek van mijn student en hoop vanmiddag de eindbeoordeling klaar te hebben.

‘s Avonds ga ik trainen bij KIOS, sinds 26 mei trainen we een uur per week. Dit gaat allemaal op anderhalve meter afstand en voor de komende weken is dit prima. Ik kijk wel uit naar het moment dat we weer wedstrijden mogen spelen, dat is toch het leukst!

Woensdag 10 juni

Op de woensdagen is mijn dochter ook thuis en ben ik eerst ‘s ochtends met haar bezig, ontbijten en spelen. Het liefst speelt ze buiten, lekker rondlopen en op haar loopfiets. Om 10.00 uur heb ik teamoverleg met Meppel Actief & Gezond. Tijdens het overleg bespreken we verschillende onderwerpen: hoe gaat het met de wijksport, tussenschoolse activiteiten, de voorbereiding op de middagactiviteit bij Meko’74 op 11 juni en wat kunnen we organiseren de komende maanden? We bespreken vragen die wij ontvangen via: info@meppelactief.nl.

Aan het eind van de middag ga ik verder met de nieuwsbrief, de mailbox bijwerken en vragen beantwoorden van collega’s. ‘s Avonds ga ik samen met mijn partner naar ons nieuwe huis om een aantal klusjes te doen.

Donderdag 11 juni

Vanmorgen breng ik mijn dochter naar de opvang en ga ik naar ons kantoor, hier regel ik wat voor het afscheid van de studenten. Ik verzamel het materiaal dat ik ga gebruiken voor de activiteiten van vandaag en rijd naar huis.

Aan het eind van de ochtend rijd ik naar Meppel voor een tussenschoolse activiteit op de Reestoeverschool. Dit is de eerste keer voor mij na weken, in verband met de coronamaatregelen. Ik geef verschillende tikspelen bij de groepen op het schoolplein. Ik heb een vak om mij heen getekend, zodat het duidelijk is voor de kinderen dat ze niet in het vak mogen komen en ze automatisch anderhalve meter afstand houden.

Om 15.00 uur ben ik op sportveld Koedijkslanden, bij de accommodatie van Meko’74. Hier vindt een kennismakingsactiviteit met korfbal plaats. De kinderen hebben het erg naar hun zin en ik hoop dat er een aantal kinderen aansluiten bij Meko’74.


Gerelateerd nieuws