‘De kleinste winkel van Nederland’ is geopend in Meppel

Meppel - De kleinste winkel van Nederland opende gisteren de deuren. Niet letterlijk, maar digitaal. Desalniettemin hebben de leerlingen van Kindpunt Talent gezorgd voor een feestelijke start van de webshop.

‘De kleinste winkel van Nederland’ is een project waarbij de leerlingen van Kindpunt Talent producten ontwikkelen om te kunnen verkopen, leren hoe ze een winkel (of webshop) runnen en hoe ze ervoor zorgen dat ze hun onderneming in de markt zetten.

Alles wat met een eigen onderneming te maken heeft, zoals verkopen, de kassa bedienen, inpakken en reclame maken, wordt gedaan door de kinderen zelf. Daarnaast worden ook taal en rekenen extra benadrukt, bij bijvoorbeeld het vaststellen van de verkoopprijs of het schrijven van de productbeschrijving.

Producten

Ook de producten worden geproduceerd door de kinderen zelf. Zo verkopen ze onder meer schilderijen op canvasdoek, handgemaakte armbandjes, zelfgemaakte tassen van ‘geupcycled’ materiaal en tie-dye shirts.

Om tot een eindproduct te komen, doorlopen de kinderen een ontwikkelproces waar ze ook tegen problemen aan kunnen lopen. Ze leren dan een passende oplossing te zoeken. Hierdoor ervaren ze hoe het ook in het echte leven als ondernemer kan gaan, zodat de werkelijkheid nog beter zichtbaar wordt gemaakt.

Opbrengst

De opbrengst van de verkoop gaat naar het goede doel. De kinderen mogen zelf bepalen welk goed doel dit wordt. Blijft er nog wat geld over, dan kan dat geïnvesteerd worden op school.

Kijk op: www.dekleinstewinkel.nl of op Facebook/ Instagram.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!