Gereedschap voor in huis en tuin in trek

Aangeboden door: Gereedschapscentrum.nl

Het feit dat het gros van de werkenden in Meppel thuis kwam te zitten halverwege maart, betekende goed nieuws voor de bouwmarkten en tuinwinkels. Gereedschap voor in huis en de tuin raakte sterk in trek, evenals bouwmaterialen, planten en struiken, enzovoorts.

Zeker in combinatie met het mooie weer dit voorjaar bleek de uitbraak van het coronavirus voor veel mensen een geschikt moment om de tuin en het huis aan te pakken. De zolder werd eindelijk opgeruimd, men begon aan het opsplitsen van een grote kamer in twee kleinere ruimtes, enzovoorts. In de tuin werden hagen en bomen bewerkt met de elektrische heggenschaar, werd de oude schutting vervangen en zijn borders opnieuw ingedeeld.  Welke klussen heb jij al uitgevoerd? 

Veel Nederlanders blijven deze zomer thuis

Niet alleen het thuiswerken heeft ertoe geleid dat het goed gaat met bouwmarkten en tuinwinkels. Ook leidt de huidige corona crisis ertoe dat veel mensen deze zomer thuis blijven of hun vakantie buiten de deur beperken tot een of twee weken. De verwachting is dat men ook in deze periode veel bij huis zal doen. Klussen die jaren zijn blijven liggen kunnen nu opgepakt worden! Daarbij biedt het nog niet uitgegeven vakantiegeld de financiële mogelijkheden om te investeren in een verbouwing of renovatie.

Tip: houd rekening met de aankomende bouwvak in de regio! Zorg dat je een timmerbedrijf of aannemer tijdig inschakelt, zodat direct na de bouwvak begonnen kan worden aan deze klussen. 

Zelf aan de slag in de tuin en het huis

Niet voor iedere klus zal je de hulp van een timmerman of aannemer nodig hebben. Met name klussen in de tuin kun je relatief eenvoudig zelf uitvoeren, mits je hier het juiste gereedschap voor hebt. Denk aan snoeiwerkzaamheden, het aanleggen van een nieuw gazon en bijvoorbeeld het opnieuw betegelen van het terras. Ook in huis kun je sommige klusjes relatief eenvoudig zelf uitvoeren. Op internet vind je voor veel van deze klussen uitgebreide stappenplannen. Denk aan het tegelwerk in het toilet, het slopen of plaatsen van een tussenmuur in de slaapkamer, enzovoorts. 

Kies voor duurzaam en kwalitatief goede materialen

Niet alleen is het raadzaam om voor goed gereedschap te kiezen. Zorg ook dat je duurzame en kwalitatief goede materialen in huis haalt voor de uit te voeren klussen. Het voorkomt dat je werkzaamheden over een paar jaar nog eens uit moet voeren! Onder meer goedkope verf op houten kozijnen zal al snel vervangen moeten worden. Evenals dat zwakke houten palen van een schutting al na een paar jaar kunnen gaan rotten.