Drie tips voor het kopen van een schilderij

Aangeboden door: sweetlivingshop.nl

Een schilderij kan het interieur van je woning in een mum van tijd veranderen en vaak opvrolijken. Als je zo’n mooi schilderij wilt kopen bij bijvoorbeeld een online winkel dan is het van belang om een goede keuze te maken. Hierbij kun je onder meer gebruik maken van de onderstaande tips.

Verdiep je in de stijlen

Je kunt schilderijen online bestellen bij Sweet Living Shop in allerlei verschillende vormen aanschaffen, maar ook qua stijl veranderen ze natuurlijk. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om abstracte kunst aan te schaffen, maar het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat je juist een liefhebber bent van figuratieve of moderne kunst. Smaken verschillen logischerwijs. Het kan handig zijn om onderzoek te doen naar de betekenissen achter deze stijlen. Op deze manier kun je een schilderij aanschaffen dat perfect past bij jouw karakter. Zo vrolijk je je inrichting van je woning niet alleen op, maar maak je het ook een stuk persoonlijker.

Zwart wit of kleur?

Naast de stijlen verschillen de schilderijen natuurlijk ook qua het ontwerp. Je zou kunnen kiezen voor een schilderij met allemaal vrolijke kleuren, maar het is tevens mogelijk om te kiezen voor een zwart wit exemplaar. Dit hangt af van je eigen smaak, maar ook van je huidige inrichting. Een sober interieur vraagt vaak om een kleurvol schilderij, terwijl een fel exemplaar niet echt past bij een inrichting in pasteltinten. Dat past natuurlijk niet bij elkaar. Daarnaast hangt het natuurlijk af van je persoonlijke mening, want dat is ook zeker belangrijk.

Kies het goede formaat

Bij het kopen van een schilderij moet je natuurlijk ook het juiste formaat kiezen. Hierbij zijn er een aantal richtlijnen waar je je aan kunt houden. In de afgelopen jaren was het standaard formaat 90 centimeter breed bij 60 centimeter hoog, maar dat is inmiddels niet meer helemaal het geval. Tegenwoordig koopt men juist vaker een groter schilderij. Zo wordt op het moment de maat 120 x 80 centimeter veel verkocht. Of dit een geschikt formaat is voor jou, hangt natuurlijk af van de grootte van de wand.