Nieuw Tuintheater voor kleinschalig kindertheater in de buitenlucht

Geeuwenbrug - In het Tuintheater van Atelier Kleur je Hart is deze zomer de familievoorstelling De Vuurvogel te zien. Een actueel gedanst verhaal over hoop en vriendschap, geschikt voor de hele familie.

Susanne Hurenkamp is de drijvende kracht achter het kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe dat dit jaar niet door kon gaan vanwege het coronavirus. Omdat ze kinderen graag tóch het genot van een theatervoorstelling wil geven bedacht ze het Tuintheater.

In de tuin van haar Atelier Kleur je Hart realiseerde Susanne een minitheater met plek voor maximaal 30 personen, waarbij volwassenen anderhalve meter afstand in acht nemen.

„Met het Tuintheater is het mogelijk kleinschalig een kindertheatervoorstelling aan te bieden voor gezinnen uit de regio en vakantiegangers. Kleinschalig, laagdrempelig en een sfeervolle voorstelling in een sprookjesachtige tuin, dat is wat we voor ogen hebben”, zegt Susanne.

Nieuwe werkelijkheid

De voorstelling De Vuurvogel (2+) is een bewerking van het klassieke sprookje en past geheel in het thema van deze periode. „Achter je laten wat was, doorgaan met nieuwe werkelijkheid en hoop en vertrouwen voor de toekomst. Dat is belangrijk om, juist aan kinderen, mee te geven in deze bizarre tijd.” Ontmoet de prinses en de Vuurvogel die vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaan.

Susanne en Hanna spelen De Vuurvogel op vier donderdagen en vrijdagen. In totaal zijn er 16 voorstellingen. De voorstellingen zijn op 9 en 10 juli, 16 en 17 juli, 6 en 7 augustus, 13 en 14 augustus, iedere speeldag zijn er twee speelmomenten.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!