Vrijgemaakt Rouveen stemt vanavond over nieuwe dominee

Rouveen - De kerkenraad van de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Rouveen heeft besloten om dominee Pim Poortinga voor te stellen aan de gemeente om te beroepen.

Kampenaar Poortinga volgt als de gemeente hiermee instemt, dominee Roelof de Graaf op die in mei na 32 jaar afscheid nam van de vrijgemaakte Levensbron-gemeente in Rouveen. De gemeente heeft nog een dominee, Rolf van Ommen. Hij kwam vijf jaar geleden en volgde Herman Smit op.

Stemming

Over de komst van de jonge, nieuwe predikant wordt gestemd. Om die reden vindt er op donderdagavond 2 juli een gemeenteavond plaats. Gemeenteleden hebben de mogelijkheid om hun inbreng te leveren. Vervolgens kunnen belijdende leden hun stem uitbrengen. Ze kunnen voor of tegen stemmen de komst van Poortinga stemmen. Bij een tweederdemeerderheid van stemmen wordt het beroep uitgebracht.

Ieder belijdend lid ontvangt een genummerd stembriefje met toelichting en blanco retourenvelop. Het stembriefje kan na de gemeentevergadering bij de kerk worden ingeleverd, door zowel de aanwezigen bij de gemeentevergadering als door de mensen die via internet hebben meegekeken en geluisterd. Daarnaast is er tot zaterdag 4 juli om 12.00 uur gelegenheid om het ingevulde stembriefje in de blanco envelop in te leveren bij de kerk in de brievenbus of bij één van de wijkscriba’s.

Aanmelden

De gemeentevergadering is een besloten bijeenkomst, enkel bedoelt voor gemeenteleden en daarom uitsluitend te volgen via een link die leden in een nieuwsbrief op de mail hebben gehad. Mensen kunnen de vergadering thuis live bijwonen, maar naar de kerk gaan, kan ook. Na 1 juli zijn de regels weer wat versoepeld. Aanmelden is verplicht.

Gemeenteleden die via internet deelnemen aan de gemeentevergadering kunnen vragen stellen door te bellen of een whatsappbericht te sturen naar één van beide wijkscriba’s of door te mailen. Zaterdagmiddag worden de stemmen geteld door stemcommissies die door de kerkenraad worden benoemd. Zondag 5 juli wordt de uitslag in de ochtenddienst meegedeeld.