Herman van Gunst neemt afscheid als directeur van De Tolter

Meppel - Directeur Herman van Gunst heeft afscheid genomen van obs De Tolter. Leerlingen zongen voor hem een zelfgemaakt liedje, op de melodie van het Drentse volkslied. Ook collega’s en ouders namen afscheid van Van Gunst, die vijf jaar geleden begon bij De Tolter.

„Onderwijs is een prachtig vak, ik heb jarenlang met veel plezier op de verschillende scholen in Meppel en omgeving gewerkt”, blikt hij terug. Na zijn functie als adjunct-directeur op de Koedijkslandenschool is hij directeur op obs De Berkenhorst in Staphorst geweest.

Marieke Bonen wordt zijn opvolger. „Het is prachtig dat Marieke Bonen het stokje van me overneemt op De Tolter. Samen met de collega’s van De Tolter en de Oosterboerschool staan ze voor een prachtige uitdaging om het onderwijs in de Oosterboer vorm te gaan geven”, doelt hij op het feit dat deze twee scholen fuseren naar De IJsvogel. Het komende schooljaar wordt nog op twee locaties lesgegeven, daarna volgt de Engelgaarde als uitvalsbasis. „Ik kan met een gerust hart vertrekken in de wetenschap dat er kan worden verder gebouwd aan al het goede van de twee scholen.”

Pensioen

Herman heeft nu de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, maar helemaal afscheid neemt hij nog niet van het onderwijs. Hij vervangt nog 4 maanden zijn collega op obs De Berkenhorst en obs De Iekmulder. Op 10 december gaat hij met pensioen.