Curves Meppel is weer open

Meppel - Na een periode van onzekerheid, is Curves Meppel sinds woensdag weer geopend voor (nieuwe) leden. De trainingsruimte is helemaal coronaproof gemaakt.

Het circuit is een stuk groter geworden. De leden trainen nu niet meer vlak naast elkaar, maar op anderhalve meter afstand. De hydraulische toestellen staan in de binnenring en uitstappen kan, na iedere work-out, op een herstelplatform in de buitenring.

„Het komt precies uit zo”, zegt Janine van der Sluis, franchisenemer van Curves Meppel. „We hebben overal letterlijk de meetlat bij gehouden. Dat moet ook wel hoor, we willen echt geen risico nemen.” De afgelopen maanden beleefde Janine spannende tijden. „Ik ben heel blij dat we weer open mogen en moet er ook echt niet aan denken dat we nog tot september zouden moeten wachten. Dan was het wel moeilijk geworden.”

Buiten

Leden konden de afgelopen maanden wel meedoen aan trainingen in het Wilhelminapark. Hiervoor moesten ze zich van tevoren online aanmelden. „Er was best veel animo voor, dus daar gaan we nog even mee door. Er worden 4 buitentrainingen per week gegeven: 2 keer yoga en 2 keer work-out. Dat is dus naast de reguliere trainingen binnen.”

Binnen

Voor de reguliere trainingen verandert er in de basis niet zoveel. Leden kunnen alleen niet meer spontaan binnenlopen, maar melden zich van tevoren aan voor een training. Dat kan online en tot maximaal een uur van tevoren. „Er mogen 16 mensen tegelijk in het circuit trainen en zo kunnen we dat reguleren. Het zou sneu zijn als mensen dan voor een dichte deur komen te staan.”

Daarnaast zijn de openingstijden van Curves verruimd. Leden kunnen langskomen tussen 8.00 en 12.00 uur en van 16.00 tot 20.00 uur. Daartussen worden speciale momenten gereserveerd voor nieuwe leden en mensen die tot de risicogroep behoren. Ook hier kan aanmelden via een online link.

Janine, Petra en nieuwe coaches Fleur en Nienke kijken er naar uit om de leden weer te mogen ontvangen in de club. Ze zullen om en om aanwezig zijn om mensen te motiveren en ondersteunen waar mogelijk.

Curves

Curves is de grootste vrouwenfitnessorganisatie ter wereld en maakt inmiddels al 25 jaar vrouwen sterker. Door het bieden van een optimale klantbeleving en veel aandacht voor service, helpen de coaches van sporten een gewoonte te maken en een stevige basis te leggen voor een gezonde en actieve toekomst. Curves Meppel heeft meer dan 200 leden uit Meppel, maar ook de wijde regio. Zo komen er vrouwen uit Westerveld, De Wolden, Staphorst en Steenwijk.