Obs De Wezeboom krijgt een mobiele keuken

Oosteinde - Ook de musical van groep 7 en 8 van De Wezeboom kon niet op de normale manier doorgaan. Vooral voor de kinderen van groep 8 was dit een enorme domper, omdat het hun afscheidsmusical is. En dat afscheid is al zo anders geworden.

Gelukkig waren de juffen van OBS De Wezeboom niet voor één gat te vangen en kon met hulp van dorpshuis De Buddingehof de musical opgenomen worden. Met de ouders van de kinderen samen werden twee premières gepland, voor beide groepen één. Zo werd het woensdag toch een feestelijke avond voor groep 8, tevens hun laatste schooldag, in de schuur van één van de families aan de laatste kluft van de Dr. Larijweg. Naast het kijken naar de film was er ook een gezellige barbecue, allemaal met in achtneming van de richtlijnen natuurlijk.

Afscheidscadeau

Maar dat was niet het enige. Volgens vast gebruik is er ook een afscheidscadeau van groep 8 en dat wordt altijd onthuld tijdens deze avond. Dit jaar werd gekozen voor een cadeau dat door de leerlingenraad op het verlanglijstje was gezet als buitengewoon lesmateriaal. De leerlingen wilden graag in de toekomst ook kookles kunnen krijgen en vroegen dus om een mobiel kookeiland.

Deze keukenunit werd gemaakt in Oosteinde door InOutHout en werd mede mogelijk door een bijdrage van de Belangenvereniging Oosteinde vanuit de Oud ijzeractie gelden. Samen zorgde dit voor een heel mooi resultaat, dat op wieltjes loopt. De juffen van groep 7 en 8 waren enorm verrast en de kinderen van De Wezeboom kunnen de komende jaren veel van oefenen. Mogelijk wordt het afscheid van volgend jaar wel een zelf bereid meergangendiner.