Ons huis is steeds meer een thuis, kantoor en sportschool tegelijk

Aangeboden door: droomhout.nl

We wonen niet alleen in ons huis. We werken er ook, en wat te denken van sporten in je eigen huis? Een huis is tegenwoordig zoveel meer dan de plek waar je eet en slaapt.

Een kamer als werkkamer, schrijfkamer, atelier, speelkamer, mancave, televisiekamer, poolkamer, spelletjeskamer en yogakamer. ‘You name it’ of er wordt een apart kamertje voor ingericht. De tijd van louter een huiskamer, keuken en slaapkamer ligt ver achter ons. Tegenwoordig willen we meer kamers die we een aparte inrichting en bestemming kunnen geven. 

Nu we massaal thuis aan het sporten zijn, is het niet vreemd een kamer te vullen met weerstandbanden, oefenmatje, en dumbbells. Krachttraining doen we ‘even boven’. Het is een kamer waar alles aanwezig is voor de perfecte de workout.

En wat te denken van een heuse tuinkamer. Wie die ruimte heeft zet er een heerlijke loungebank neer en kan zelfs bij minder mooi weer genieten van een uitzicht op de tuin en een aangename temperatuur.

Ronde eettafel in een eetkamer

Een aparte eetkamer treffen we minder vaak sinds de trend van de ‘open keuken’ ontstond. In Engelse huizen is het veel meer standaard. Bij ons minder, maar dat neemt niet weg dat steeds meer mensen neigen naar de (half) dichte keuken en een aparte eetkamer die ze inrichten met een grote lange tafel of ronde eettafel waar iedereen bij aan kan schuiven. 

De speelkamer is al een tijdje in zwang. Alle speelgoed dat kinderen achter zich laten ligt dan niet in de huiskamer zelf en ’s avonds trek je je de deur dicht en alles is uit het zicht. 

Dan is er natuurlijk de werkkamer die steeds belangrijker wordt nu veel mensen thuis werken en het ziet er naar uit dat dat nog wel een tijdje zo blijft of zelfs de standaard wordt. Een wordt een kamer ingericht met daarin een functioneel bureau en een goede bureaustoel, een boekenkast en een relaxstoel, een planbord en een misschien zelfs een eigen koffiezetapparaat. Afhankelijk van de grootte ervan kan die kamer heerlijk persoonlijk worden ingericht.

Thuis is waar we wonen, werken, sporten en ontspannen

Met andere woorden; als het om de inrichting van ons huis gaat, zijn als eerste de huiskamer en keuken aan de beurt. Een nieuwe keuken en nieuwe bank maken het helemaal af. Daarna volgt de badkamer die ofwel helemaal wordt verbouwd of een update krijgt in de vorm van bijvoorbeeld een houten wastafelmeubel. Daarna is in veel gevallen toch echt die extra kamer of zolder aan de beurt waar een speciale bestemming aan wordt gegeven. Of dat nu een studeerkamer of werkkamer wordt, een speelkamer of sportschooltje. Ons huis wordt steeds meer een plek waar niet alleen gewoond, maar ook gewerkt, gesport en ontspannen wordt.