‘Officieel mijn laatste werkdag, toch voelt het beslist niet zo’ (dagboek van Marjan Kreeft, directeur Oosterboerschool)

Inwoners van Meppel of regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Deze week Marjan Kreeft, directeur van de Oosterboerschool.

Zondag

Een jubileumweekend met de vrienden van Evert in Asperen. De meesten kennen elkaar 50 jaar en dat wordt gevierd met een diner met overnachting. Heerlijk gewandeld, geborreld en genoten van een zesgangendiner.

We hadden de fietsen mee, maar aangekomen kwamen we tot de ontdekking dat de sleutels niet mee waren. Dus werd het alleen wandelen in de prachtige omgeving van de Maasduinen.

Toen we zondag weer thuis waren bleken de sleutels ook daar niet. Ze zijn nog steeds spoorloos.

Maandag

De laatste werkweek voor de vakantie. Altijd al een hectische week, maar nu met een verhuizing helemaal. Na de zomervakantie fuseren we met de Tolter en gaan we gezamenlijk verder als De IJsvogel.

Ik was er niet mee bezig maar nu ik gevraagd ben voor deze rubriek zal het een week van overpeinzingen worden. Net als in de week van de Top 2000, waar ik samen met mijn gezin groot fan van ben, waarbij het ene nummer vrolijk maakt, het andere verdrietig en weer een ander melancholisch.

Een nieuwe school, een nieuwe naam, een nieuwe jonge directeur. Wat doet zij (Marieke Bonen, red.) het al goed in het voorbereidingstraject.

Vanmorgen hebben we weer overleg gehad en ze weet precies waar ze het over heeft. Zo mooi om het enthousiasme en de gedrevenheid van iemand te zien die aan het begin van een nieuwe carrière staat. Ooit kwam ze als jonkie bij mij op de Tolter werken en toen dacht ik al: ‘Die gaat zich wel verder ontwikkelen richting management’.

Het was vandaag een rommelige dag met veel ad hoc-zaken.

Vanmiddag de kennismaking voor ouders en leerlingen van groep 1 tot en met 4 op de voor hun nieuwe locatie. De ouders zijn allemaal positief en de kinderen hebben er zin in. Snel naar huis, eten en terug voor de musical van groep 8. Helaas kunnen de ouders niet op school kijken, maar waren ze thuis via een livestream verbonden. Wat speelden de kinderen goed! Daarna volgt de diplomering en nog een leuke act van leerkrachten en mij, waarbij we alle leerlingen op ludieke wijze onder de loep namen. Deze keer met een zeer speciale awards-uitreiking. Altijd genieten!

Om 22.00 uur ben ik thuis en kijk ik nog even een serie om te ontspannen.

Dinsdag

Poeh, een echte laatste week. Van alles te doen terwijl je het gevoel hebt niet echt aan werken toe te komen. Tussendoor met een defect hoortoestel naar de winkel. Gelukkig nu weer stereo.

Een aantal lokalen moeten leeg. Het lijkt hier nu wel een opslagplaats van materialen. De hele dag veel afspraken en mensen die in- en uitlopen. Collega Nina nam vanmiddag haar nieuwe hond mee. Wat een schat. Dan wil je er zelf ook weer graag één.

Vanavond ontspannen, samen met mijn 3 dochters. Charlotte organiseert een kledingparty. Heerlijk om ook even bij te kletsen met de meiden.

Woensdag

Wat had ze het goed voor elkaar! Ik kan het iedereen aanraden. Je krijgt kleding- en kleuradvies en kunt leuke kleding kopen. Ik ben goed geslaagd.

Vandaag neemt collega Herman (van Gunst, red.) afscheid. Ach, als je hem dan hoort zeggen dat hij mij nog altijd dankbaar is dat hij nog 5 jaar als directeur kon werken op de Tolter doet je dat toch wel goed.

Groep 8 heeft een mooie ochtend gehad met een vossenjacht, buikschuiven, strooien en vervolgens door de tunnel of love voor de laatste keer de school uit. ’s Middags heb ik nog allerlei administratie gedaan. Morgen is het afscheid van collega Nina, na 23 jaar Oosterboerschool, met een barbecue in onze tuin. Het weer lijkt onzeker dus toch maar de partytent van Wout geleend. Evert heeft mij geholpen met voorbereidingen, wat bof ik toch met die schat.

Daarna nog even een serie gekeken.

Donderdag

Officieel mijn laatste werkdag in de functie van directeur, toch voelt het beslist niet zo. Op school is het een dag van opruimen en verhuizen naar andere lokalen.

Volgend jaar het fusietraject begeleiden en Marieke, als nieuwe directeur, ondersteunen. Mijn grote wens is dat er aan het eind van dat jaar een krachtige openbare school in de wijk Oosterboer staat met eigentijds onderwijs. Een school die krachten van beide teams gebundeld heeft en meegroeit met maatschappelijke ontwikkelingen. Waar je als kind het onderwijs krijgt wat nodig is in deze tijd. Met Marieke aan het roer heb ik daar het volste vertrouwen in. Daarom had ik ook geadviseerd haar voor te dragen.

Ik heb mij heel bewust niet beschikbaar gesteld als directeur van de IJsvogel. Na 29 jaar op de Tolter en 5 jaar op de Oosterboerschool vind ik het een heel mooie taak om het fusietraject te begeleiden en de nieuwe directeur te ondersteunen. Het maakt voor mij de cirkel rond.

Straks eerst heerlijk vakantie. Zondag een barbecue met al onze kinderen en kleinkinderen. Maandag gaan we kamperen met de kleinkinderen waar ik enorm veel zin in heb en vanaf donderdag gaan Evert en ik samen genieten.


Gerelateerd nieuws