Wel een boot, geen motor

Meppel De boot van Jenita Suselbeek, Sep Benak en Linda Mulder en hun gezinnen was klaar voor vertrek naar de ligplaats in Giethoorn. De bankjes waren mooi versierd door de kinderen en de boot lag bij Berggierslanden in de Hoogeveense Vaart, op naar een seizoen vaarplezier. Het liep anders.

Vorige week donderdagavond werd duidelijk dat de boot niet meer op de vaste plek in de vaart lag. „De boot lag aan de overkant van de vaart, zónder motor. We zijn erheen gereden en hebben hem al peddelend naar de overkant gebracht”, vertelt Jenita Suselbeek.

Een getuige had ‘s middags een groep jongens gezien die met de boot bezig was. „Die jongens zagen de boot dobberen en hebben er even mee gespeeld. Toen was de boot al zonder motor. Na afloop hebben ze hem vastgelegd aan de kant. De diefstal is waarschijnlijk de dag ervoor gebeurd.” De eigenaren hebben aangifte gedaan bij de politie en gaan op zoek naar een nieuwe motor.

„We hadden eerder al een boot in Giethoorn liggen, maar die is gezonken. Toen hadden we de motor nog wel”, vertelt Jenita. Er kwam een andere boot en de motor, een exemplaar van het merk Mariner, moest nog eens weg voor reparatie. „Nu hadden we er eindelijk weer een eindje mee gevaren en het was het plan om hem afgelopen weekend naar Giethoorn te brengen”, zegt een teleurgestelde Jenita. Er zit nu niets anders op dan op zoek te gaan naar een nieuwe motor.