De verrassing kwam 70 dagen geleden, vandaag volgen de lintjes

De gedecoreerden hebben eventjes moeten wachten. Om precies te zijn 70 dagen. Op 24 april kregen ze een onverwachts telefoontje van de burgemeester: ze krijgen een lintje, en sommigen worden zelfs geridderd. Maar het daadwerkelijke lintje kon vanwege corona nog niet worden overhandigd. Vandaag wel.

Roelofje Withaar-Klomp (77) uit Ruinen is een van de gedecoreerden. Ze kreeg haar lintje opgespeld door haar dochter, want met de anderhalvemetermaatregel is het voor burgemeester Roger de Groot onmogelijk om dat te doen. De Ruinense was tussen 2003 en 2019 actief bij de Sociale Dienst De Wolden Rode Kruis (plus vrijwilliger tijdens vakantie). Sinds 2005 is ze vrijwilliger bij ZZWD en sinds 2006 is ze vrijwilliger in het Hospice Willem de Boer huis in Hoogeveen.

 

Twintig jaar vrijwilliger

Klaas Dunnink (78) uit Staphorst is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zich de afgelopen twintig jaar als vrijwilliger ingezet voor de Stichting Adullam Gehandicaptenzorg met vier voorzieningen in de gemeente Staphorst. Klaas Dunnink was eveneens vele jaren actief als vrijwilliger bij het Huttendorp Staphorst, bij de jaarlijkse verkoopdag van de Stichting Stéphanos in Staphorst alsook bij de jaarlijkse avondvierdaagse en wandeltochten, georganiseerd door de Stichting Wandelorganisatie Staphorst. Ook trad hij op als verkeersregelaar bij diverse andere lokale evenementen. Hij kreeg een lintje uit handen van burgemeester Gerrit Jan Kok.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!