Staphorster juf Dallinga neemt na 35 jaar afscheid van het onderwijs

Staphorst - De kinderen van groep 8 van de Koning Willem-Alexanderschool in Staphorst hadden een dag eerder al afscheid genomen, maar ze kwamen er speciaal voor terug. Hun juf Dallinga nam gisteren na 35 jaar afscheid van het onderwijs.

De kinderen vormden een erehaag vanaf de hoofdingang tot ver op straat. Ze zwaaiden Joke Dallinga en haar man uit en zongen samen met haar collega's een afscheidslied. De juf kreeg in totaal 36 bloemen overhandigd.

Drive-thu

Na de afscheidsmaaltijd in de school was er als extra toetje een verrassing. Een 'drive-thru' waar ouders en kinderen in de auto konden stoppen bij de vertrekkende onderwijzeres. Joke kreeg 160 zakken chips om uit te delen, voor elk gezin één. Ze kijkt met dankbaarheid terug op het lesgeven. „Ik heb het altijd met veel plezier gedaan.”

Groep 3

Joke begon in 1977 -inmiddels gehuwd en moeder- tot 1984 als juf. Na bijna 8 jaar huismoeder te zijn geweest werd ze in 1991 weer benaderd door toenmalig directeur Mussche om terug te keren als leerkracht. In totaal gaf ze ruim 35 jaar onderwijs op de Koning Willem-Alexanderschool. „Liefst als juf van groep 3, maar als 't moet ook van groep 8”, zo werd ze toegezongen.  Daarnaast was ze jaren intern begeleider en zorgteamlid.

De juf is 64 jaar geleden in Coevorden geboren als Joke Hekhuis. Haar 68-jarige man was medewerker bij de NMB (ook nog in Staphorst) en later de ING Bank in Meppel. Het echtpaar woont evenals dochter en zoon in Meppel en zijn inmiddels grootouders van drie kleinkinderen van 8 en 4 jaar oud en een boreling.