Stad & Esch: een diplomering aan huis of uitreiking op school

Meppel - Bijna 500 geslaagde leerlingen van Stad & Esch - van alle niveaus: praktijkonderwijs tot en met gymnasium - hebben deze week hun diploma en certificaten ontvangen. Ook hier ging het er vanwege de maatregelen rondom het coronavirus anders aan toe dan andere jaren.

De geslaagde leerlingen konden per deelschool kiezen uit 2 varianten: een diplomering aan huis door de mentor of een diplomering op school, waarbij familie en vrienden door middel van een livestream aanwezig konden zijn.

Slingers en ballonnen

De leerlingen van het Beroepencollege, de Praktijkschool en VSO Meppel kozen voor de eerste variant. Het waren persoonlijke uitreikingen aan huis, met mooie woorden en iets lekkers in het bijzijn van familie en vrienden. De leerlingen zorgden ervoor dat op de afgesproken tijd alles klaar stond: een tafel om het diploma te tekenen. Soms binnen, soms buiten. Bij veel leerlingen was het binnen feestelijk ingericht met slingers en ballonnen. Na een toespraak van de mentor werd het diploma ondertekend en het glas geheven op de geleverde prestaties.

Confettikanon

Dinsdag en woensdag hadden mentoren de eer om de diploma`s uit te reiken aan de leerlingen van vmbo basis en kader Bouwen, Wonen & Interieur. Na het bedienen van het confettikanon en het omhangen van een Hawaii-slinger kon de krabbel gezet worden. De aanwezige ouders, opa’s en oma’s en overige kennissen vonden het een mooi moment. Ook op de praktijkschool waren de ervaringen positief. Er was persoonlijke aandacht en ook enkele ouders hadden er veel aandacht aan besteed.

Livestream

Bij tl en havo in Diever en tl, havo en vwo in Meppel is gekozen voor een diplomering op school. In Diever vanuit de theaterzaal, in Meppel vanuit de sporthal met een live-streamverbinding naar huis. Er hebben nog nooit zoveel mensen gekeken naar onze diploma-uitreikingen, met tussen de 150 en 200 unieke deelnemers per uitreiking, waarbij soms hele gezinnen meekeken.

Alles werd professioneel vastgelegd door Time Star Media & SEM productions uit Meppel. Met 3 cameramannen, 2 technici en Gustav Ebbers voor het geluid werd alles vakkundig in beeld gebracht. Alle leerlingen zijn persoonlijk toegesproken door de mentor en van het ondertekenen werd een mooie foto gemaakt.

Als aandenken krijgen alle geslaagde leerlingen een tas:

‘Fijn dat je bij ons was. En nu op weg, je dromen en plannen achterna. De toekomst is open. Maar één ding is zeker: je hebt je bagage van Stad & Esch. Herinneringen, je ervaringen, alles wat je geleerd hebt. Zie deze tas als het begin van een nieuwe reis. Vul je tas onderweg met nieuwe verhalen, ontmoetingen en avonturen. En kom ’m nog eens leegschudden op Stad & Esch.’

De organisatie van de uitreikingen was in handen van leerlingen uit 6vwo: Marit Ny-gard, Jort Ploos van Amstel, Anna Bril, Marek Klucovsky, Emily Cazemier, Samatha Nijboer en Julia van der Weerd.