Vledder viert hoogste punt zorgappartementen met pannenbier

Vledder - Het hoogste punt van de nieuwbouw van het woonzorgcentrum in Vledder-Noord is traditioneel gevierd. Volgens oud gebruik werd het bereiken van dit pyunt gevierd met ‘pannenbier’.

Voorzitter Harold Dijkgraaf van bouwheer Stichting Onderdak Vledder stond vrijdagmiddag uitgebreid stil bij de mijlpaal. “Wij staan hier voor een bijzonder gebouw en bij een bijzondere gelegenheid. Het hoogste punt is bereikt en traditiegetrouw wordt dat gevierd met een biertje”, zo sprak hij de bouwvakkers en de overige aanwezigen toe. “Dit gebouw is met bloed zweet en lef er toch uiteindelijk gekomen. Het woonzorgcentrum is een gebouw van de inwoners van Vledder. Door intensief samen te werken de handen uit de mouwen te steken kennis en kunde te verzamelen komt een bijzonder  project uit de grond gerezen. Dit is uniek voor Nederland daar kunnen we met z’n allen echt trots op zijn.”

Obligaties

Dijkgraaf liet naast de kennis en kunde en werkgroepen die achter de schermen aan het werk zijn, de 52 inwoners van Vledder die gezamenlijk 850.000 euro op tafel legden, niet ongenoemd. “Deze obligatiehouders hebben ervoor gezorgd dat andere partijen financieel vertrouwen hebben gekregen in dit project.” Tot slot had de voorzitter van Stichting Onderdak Vledder als bouwverantwoordelijke, ook complimenten voor de bouwers. “Het woonzorgcentrum wordt vakkundig gebouwd er zijn geen ongevallen geweest, de bouwplaats ziet er altijd keurig uit. De schafkeet heeft zelfs nieuwe buitenbeplating gekregen. Was ook nodig het zag er niet uit.” Samen met de aanwezigen bracht Dijkgraaf een toost uit. Hij sprak daarbij de wens uit dat er verder gebouwd gaat worden met hetzelfde plezier en vakkundigheid als voorheen.

Oplevering

De oplevering van het woonzorgcentrum met 16 huur- en 16 koopappartementen moet in december plaatsvinden. Twee maanden later zijn de eerste bewoners in het complex welkom. Met de realisatie van een eigen woonzorgcentrum in Vledder-Noord gaat dus een langgekoesterde wens in vervulling.