Werkzaamheden aan Ceintuurbaanbrug vallen 200.000 euro goedkoper uit

De werkzaamheden aan de Ceintuurbaanbrug in Meppel vallen tot dusver 200.000 euro goedkoper uit dan verwacht.

De Ceintuurbaanbrug wordt vervangen voor een nieuwe brug. Tegelijk wordt ook de rioolzinker vervangen, een oude buis die onder de Wold Aa ligt, precies onder de brug. Die zorgt ervoor dat afvoer van rioolwater van de binnenstad naar de zuiveringsinstallatie wordt gebracht.

De kosten van de vervanging van de rioolzinker werd oorspronkelijk op 450.000 euro geschat. Nu blijkt dat deze werkzaamheden voor 250.000 euro uitgevoerd kunnen worden, waardoor de gemeente 200.000 euro bespaart.

Vervanging Ceintuurbaanbrug kost 1,2 miljoen euro

De vervanging van de Ceintuurbaanbrug kost daarnaast nog eens ongeveer 1,2 miljoen euro. Vooralsnog lijkt deze schatting te kloppen.

De werkzaamheden aan de brug zijn voor Meppel bijzonder grootschalig. De Ceintuurbaan is maar liefst 7 maanden afgesloten voor verkeer. Op 1 november moet de nieuwe verkeersbrug over de Wold Aa gereed zijn. Dan kan de weg ook weer open voor doorgaand verkeer.

De werkzaamheden duren echter langer, tot 15 december. Dan moet de voetgangersbrug, die parallel aan de brug komt te liggen, gereed zijn. De vervanging van de brug is noodzakelijk. De brug is al 90 jaar oud en behoorlijk versleten. De vervanging is al jaren uitgesteld, verdere uitstel zou een verhoogd risico voor het bezwijken van de brug betekenen.