(Update) Twee vermiste katten zijn in slechte gezondheid gevonden, ze zijn weer thuis

De twee bejaarde katten van Peter Kluin uit Wanneperveen zijn terecht. Ze werden sinds vrijdagavond vermist en de Veniger vermoedde vergiftiging. Dinsdag werd echter duidelijk dat ze vrijdag in zwakke toestand uit Wanneperveen zijn opgehaald door de dierenambulance en opgevangen waren door Dierenasiel De Kluif in Witte Paarden.

Peter Kluin kon ze dinsdagavond weer ophalen, ze zijn alweer flink opgeknapt door vier dagen antibiotica. Het blijft volgens hem een heel apart verhaal.

Een plastic bakje onder een tuinstoel en een handjevol brokken voor de garagedeur. Dat vond hij toen hij zaterdagochtend op zoek ging naar zijn twee katten (20 en 18 jaar oud). Foute boel, besefte hij. Het had geregend en het bakje was leeg. Dat er harde brokken lagen verwondert Peter Kluin niet, want de katten aten door ouderdomskwalen geen brokjes meer. Hij nam de brokken en het bakje mee naar binnen en belde de dierenarts met de vraag of de brokken geanalyseerd konden worden, iets waar hij nog geen reactie op heeft. Ook deed hij aangifte bij de politie en hij verspreidde maandag een brief in de buurt.

‘Halfdood’

Naar aanleiding van het bericht op de website van deze krant werd hij dinsdagmiddag gebeld. “Iemand belde namens een vriendin om te vertellen dat zij de katten vrijdag overdag halfdood had aangetroffen voor de deur van Kluin en de dierenambulance had gebeld. Die hebben de katten opgehaald. Er was dus wel degelijk iets met de katten aan de hand. Ze waren volgens de dierenambulance is zo’n slechte staat dat ze ze wel mee moesten nemen”, vertelt Kluin. Het blijft volgens de Veniger een vreemd verhaal. “We hebben ze vrijdagochtend gewoon eten gegeven, er was niets met ze aan de hand.” De kattenbrokjes zouden van de dierenambulance zijn geweest, over het bakje konden ze bij De Kluif ook geen uitsluitsel geven.

Kluin woont aan een doodlopend stukje van de Bovenboerseweg. Hij vindt het vreemd dat iemand de katten heeft kunnen aantreffen voor de deur. “Daarvoor moet je bewust naar de deur lopen.”

Schuimbekkend

De verdenking van vergiftiging komt niet uit de lucht vallen. Vorig jaar stond een van de katten eens schuimbekkend en met een agressieve houding voor de deur. “De dierenarts herkende het meteen als vergiftiging. De kat is toen na een behandeling van drie dagen weer opgeknapt”, vertelt Peter Kluin.

Mensen die een tip hebben over wat er met de katten gebeurd kan zijn, kunnen contact met Peter Kluin opnemen via (0522) 252773 of (06) 26946696.