‘Als Ollie een bedrijf binnenstapt, weet hij dat hij aan het werk is’

Ruinen Ollie de Welsh Terriër bezoekt maandelijks samen met zijn vrouwtje Eline Maathuis bedrijven voor een kijkje achter de schermen. In een fotoreportage van ongeveer anderhalf uur geeft hij een blik achter de schermen bij het betreffende bedrijf. Ollie geniet van deze bezoeken.

Vijf vragen aan Eline Maathuis over haar trouwe viervoeter Ollie.

Waarom doe je met Ollie bedrijfsbezoeken?

„Het leek me leuk om op een originele manier een kijkje achter de schermen te geven bij bedrijven. Mensen willen altijd graag meer weten over hoe of waar iets gemaakt wordt. Helemaal als het op een plek is waar ze zelf nooit komen.”

Hoe ben je op het idee gekomen?

Toen ik nog bij Welkoop in de winkel werkte mocht ik Ollie als puppy meenemen naar mijn werk. Al gauw merkte ik op dat hij stoute, maar grappige dingen deed: op de heftruck zitten, op stapels kussens slapen in het magazijn, op het bureau slapen enz. Ik besloot een Instagrampagina aan te maken om zijn dagelijkse avonturen te delen, @oliverthewelsh. Ik werd benaderd door het hoofdkantoor van Welkoop met de vraag of ik Ollies avonturen wilde delen op hun algemene instagrampagina. Dat deed ik twee keer in de week.”

„Toen ik vanuit de winkel als marketing coördinator op het kantoor van Welkoop ging werken, mocht Ollie elke dag mee. Hij was inmiddels de mascotte van Welkoop geworden. Doordat ik merkte dat Ollie heel makkelijk opdrachten uitvoerde ging ik steeds meer poses uitproberen, met succes. Toen bedacht ik dat het leuk was om meer van Welkoop te laten zien en bezocht met hem het distributiecentrum, de klantenservice en verschillende afdelingen. Daarna ben ik bedrijven waar Welkoop mee samenwerkt gaan benaderen voor een kijkje achter de schermen. Zo konden klanten zien waar de producten gemaakt en vandaan kwamen. Maandelijks maakte ik foto’s en schreef ik een verhaaltje over zijn bezoek. Dit werd door veel mensen met enthousiasme gevolgd op Facebook en Instagram. Na mijn vertrek bij Welkoop afgelopen november vond ik het zonde om met dit leuke item niks meer te doen en ben ik verder gegaan met bedrijfsbezoeken. Welkoop wilde er geen gebruik meer van maken.”

Wat vindt Ollie ervan en hoe merk je dat?

„Het lijkt net alsof Ollie weet dat hij ‘aan het werk’ is zodra we bij een bedrijf binnenstappen. Hij springt altijd erg enthousiast op machines, stoelen, boomstammen en noem maar op. Natuurlijk ontvangt hij zo nu en dan een lekkere beloning. Alle aandacht van de mensen op locatie vindt hij ook geweldig. Er wordt altijd heerlijk met hem geknuffeld.”

Hoe oud is Ollie en hoe lang heb je hem al?

Ollie is op 10 mei 3 jaar geworden. Ik heb hem sinds hij 13 weken was.

Bij welke bedrijven ben je al langsgeweest?

„Inmiddels heeft Ollie een bezoek gebracht aan Farm Food, Ecostyle, klompenfabriek Nijhuis, Drukkerij E.M. de Jong, Prins Petfoods, Beeztees en kwekerij Baas.”