Even op vakantie, in een tipitent

Meppel Niet alle kinderen kunnen en gaan op vakantie. Bij de buitenschoolse opvang van Kinderopvang En Nu Jij in Meppel hebben ze daar op wat bedacht: het thema kamperen. Ze voegden daad bij woord door tipitenten neer te zetten en daar kinderen echt in te laten logeren.

„Niets leuker dan de vakantie inluiden met een logeerpartijtje in een echte tipitent”, vertelt Ellen Bout. De grote, mooie tipitenten werden maandag gelevend. „De kinderen doken er ‘s middags gelijk in om er lekker in te spelen. We maakten de tenten gereed om er ‘s avonds in te kunnen slapen. Ze vonden het zo leuk dat ze eigenlijk in de middag al hun pyama aan wilden doen.” Zo ver was het nog niet. Eerst ging de groep nog gezellig barbecueën, met als toetje mashmallows met koekjes en chocola.

Film kijken

In de avond konden de kinderen film kijken met wat lekkers erbij. „Daarna was het echt tijd om lekker te gaan slapen. Slapen naast je vriendje of vriendinnetje, het kan niet leuker!” De volgende ochtend ging iedereen samen ontbijten met een zelf gebakken eitje. „Het was een zeer geslaagde avond en nacht.”