‘Van netwerken tot soepmoment’ (dagboek van Ronald Visser)

Nijensleek - Inwoners van Meppel of regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Deze week Ronald Visser uit Nijensleek, mede-eigenaar van Bats uitzendburo en actief voor bedrijfsverzamelgebouw ‘t Werkt, Stichting Veuruut en Fietstransferium Frederiksoord: Het startpunt voor fietsroutes in de regio.

Donderdag 2 juli

Iedere werkdag begin ik op tijd met de krant, koffie en mijn mail. Daarna overleg ik met ons team van Bats uitzendburo over de planning van de dag en de zaken die de avond ervoor hebben gespeeld. Vanaf 10.00 uur beginnen de externe afspraken, vandaag eerst een overleg met een stichting over werkzaamheden op het gebied van terreinonderhoud. Daarna heb ik een afspraak met een nieuwe klant op zijn bedrijf. Hierdoor krijg ik direct een beeld van het bedrijf, waar ik veel waarde aan hecht. Diverse telefoontjes komen gedurende de dag en de meeste zaken los ik direct op. Na de netwerkborrel van MKB Nederland in Zwolle ga ik naar mijn wekelijkse borrelavond met vrienden. Iedere donderdagavond nemen we de week door onder het genot van een biertje.

Vrijdag 3 juli

Vandaag hebben we het over marketing en communicatie, een uitdaging voor iedere onderneming, ook voor die van ons. Hoe bereiken we veel mensen en worden onze vacatures goed gedeeld. We zijn afhankelijk van sollicitanten en dit vraagt dus maximale aandacht. Ook zijn we bezig een nieuwe website te bouwen, wat de nodige input vraagt. Vrijdagmiddag is het extra druk met de planning: voor komende week zijn er weer extra mensen nodig. Samen met ons team proberen we alles te regelen. Er gaat niets boven een tevreden klant.

Vanavond bij ons thuis is er een barbecue met het Batsteam.

Zaterdag 4 juli

Tuinieren is elke zaterdag onderdeel van de dag, bij huis en bij ons kantoor mag ik graag de tuinen zelf onderhouden. Daarna nog even bij een klant overleggen. Bij het Fietstransferium Frederiksoord heb ik overleg met de scholieren die de verhuur doen. Dit is samen met een paar partners uit de regio een activiteit van ons. Daarna even bij Ike Air langs gegaan, hopende dat we snel weer met onze luchtballon mogen varen. Maar helaas laat corona dit nog niet toe. Er is een schaap ziek, dus dat vraagt ook wat tijd en aandacht. Na een mooie middag van klussen, ‘s avonds met Sasja en de kinderen in de hottub, een relaxmoment.

Zondag 5 juli

Op zondag pak ik altijd de racefiets, samen met m’n fietsmaatjes trap ik rond de 100 kilometer door de regio. Vandaag is er veel wind en regen, lekker afzien. In Meppel maken we een tussenstop. We nemen koffie en appelgebak voor de energie. Tegen de middag zijn we weer thuis. Na de lunch en uitgebreid de krant te hebben gelezen, doe ik de wekelijkse boekhouding. Daarna wat klusjes om huis en met onze dochters een spel gespeeld. Met mijn vrouw Sasja de komende week doorgenomen en de laatste mailtjes behandeld.

Maandag 6 juli

Begin van de week neem ik met Erik, begeleider van Stichting Veuruut de werkplanning door. Deze week veel kleine klussen. Het weer lijkt niet fraai, dus we hebben binnenklussen op de planning gezet. Het straatwerk stellen we even uit. Daarna heb ik de planning van Bats uitzendburo en de sollicitaties doorgenomen.

Onze medewerkers krijgen een leuke zomertas met lekkernij in plaats van de gebruikelijke barbecue. Deze tasjes worden door onze dochters rondgebracht naar ongeveer 300 medewerkers, wat de nodige organisatie vraagt. Vandaag veel klanten telefonisch gesproken en de nodige afspraken gepland. Vandaag kreeg ik bizar veel apps, ruim 600.

‘s Avonds heb ik een vergadering van het Ondernemersfonds Westerveld, waar ik voorzitter van ben. Thuis gekomen nog even de Steenwijker Courant gelezen en Sasja bijgepraat en dan slapen.

Dinsdag 7 juli

Ik krijg al vroeg telefoon, een medewerker was er nog niet. Met dat ik de jongen belde, reed hij de dam op bij de boer, iets verslapen. Het is 06.00 uur en ik slaap nog drie kwartier verder. Ik begin de dag met een gesprek met een sollicitant en daarna ga ik even bij een klant in Wapse op bezoek. Via Diever en Dwingeloo weer naar kantoor.

‘s Middags heb ik een interview met Arjan Jonkers over het fietstransferium en daarna een gesprek met een wethouder van Westerveld bij ons op kantoor. Netwerken is iets waar ik veel tijd aan besteed, ook vandaag nog even bij de Maatschappij van Weldadigheid naar binnen gelopen om een paar zaken te bespreken. Daarna met de buurman over onze gezamenlijke oprit gesproken, deze vraagt namelijk wat extra onderhoud. Na een goed gesprek met onze bouwmaterialenleverancier naar huis. Bij thuiskomst heb ik de vakantie, die we dit jaar in Giethoorn gaan beleven, besproken. Er moet zeker geshopt worden, is de wens van onze dames. Met 4 dochters kan dit natuurlijk niet missen.

Woensdag 8 juli

Na de start op kantoor op pad voor de nodige afspraken, Steenwijk, Blokzijl, Giethoorn en Wetering staan op het programma. Tussen de middag is het ‘soepmoment’ op kantoor (iedereen maakt bij toerbeurt soep) en met elkaar genieten we daarvan. Na de middag overleg met klant (bouwbedrijf) over zijn planning en de bouwvak die eraan komt. Nog even wat mailverkeer opgeruimd en een telefoontje met de belastingdienst gepleegd (binnen 5 minuten iemand aan de lijn). Veel aanloop op kantoor, dit geeft altijd reuring. Vandaag geen fietsmoment, want om 17.00 uur heb ik overleg in Dwingeloo met het Ondernemersfonds.

Er wordt iets te eten geregeld en om 20.30 uur ben ik weer thuis. Tijd om samen met het thuisfront een filmpje te kijken in de hottub.


Gerelateerd nieuws