Land en Hemel biedt exposities aan de rand van Diever

Diever - Kunstenaars Gerdien Halfman en Levien Drost en horeca-ondernemers Lisa Hulskamp van het Landhotel en Ruwan Berculo van Villa BlauwHemel hebben de handen ineen geslagen. Met een expositie op beide locaties kunnen bezoekers genieten van kunst én lekker eten in de schitterende natuur van het Drents-Friese Wold.

Gerdien en Levien presenteren gedurende 1 jaar divers werk en zullen bovendien als ‘artists in residence’ ter plaatse werkzaam zijn. Gerdien exposeert in en om het Landhotel met metalen beelden en schilderijen. Levien exposeert zijn glaskunst rondom Villa BlauwHemel. Het decor van natuur en de steeds wisselende wolkenluchten laat de werken volop schitteren. Land en Hemel komen zo op unieke wijze samen.

Kunst- en Genietenroute

Kunst kijken is nóg leuker met een goed glas in de hand of een lekkere kop thee, vinden de horecazaken. Zo biedt Landhotel Diever een mooie High-Tea aan en serveert Villa BlauwHemel een goed glas met proeverij, dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveren is wel noodzakelijk. Beide locaties zijn verbonden met een mooie boswandeling van zo’n 25 minuten. De start kan op beide locaties. Hiermee is de Dieverse Kunst- en Genietenroute geboren.

Mooie ruimte

Extra bijzonder is de ruimte onder Villa BlauwHemel, waar beide kunstenaars een half jaar als ‘Artists in Residence’ zullen werken. In deze mooie ruimte werken Levien en Gerdien verder aan een beeld dat is gebaseerd op het thema 75 jaar vrijheid, dat dit jaar helaas niet gevierd werd. Ze verweven dit thema nu met de beperkingen en hernieuwde bewegingsvrijheid die wij allemaal hebben ervaren tijdens en na de lockdown. Elk eerste weekend van de maand is een van de kunstenaars ook aanwezig.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de exposities te bekijken in het Landhotel en in Villa BlauwHemel en een bezoek te brengen aan atelier onder Villa BlauwHemel. Bekijk www.hetkunstwerk.nl of www.dieverdwingeloo.nl voor meer informatie over de kunstenaars.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!