Meppeler stadsderby tussen Alcides en MSC blijft behouden (maar wel op een lager pitje)

Meppel - De stadsderby tussen Alcides en MSC-Amslod blijft behouden. Dat is de uitkomst van de competitie-indeling die de KNVB heeft bekendgemaakt.

Kleine voetnoot: de derby speelt zich wel in een lagere klasse af dan voorheen. MSC-Amslod is namelijk gestopt met het hoofdklassevoetbal op zondag. De kosten voor het eerste elftal van de club stegen, terwijl de toeschouwersaantallen daalden.

Het eerste elftal trof de afgelopen twee seizoenen stadsgenoot Alcides. Maar omdat MSC de keuze heeft gemaakt om te stoppen op de zondag, leek de derby verleden tijd.

Laagste amateurniveau

Echter, de twee ploegen treffen elkaar komend seizoen toch. In de 5e klasse op zaterdag wel te verstaan. MSC is namelijk naar dit laagste amateurniveau overgestapt. Ook Alcides begint komend seizoen met een elftal in deze klasse, om te voorzien in de behoefte van voetballers om op zaterdag te voetballen. Alcides blijft daarnaast wel actief in de hoofdklasse op zondag.

Overigens is de laatste geplande derby tussen de twee ploegen nooit gespeeld. Die werd eerst afgelast omdat het veld onbespeelbaar werd verklaard vanwege de regen. De wedstrijd werd verplaatst naar april, maar vanwege het coronavirus is die allerlaatste stadsderby nooit gespeeld.