FC Meppel houdt twee Voetbal2tweedaagsen achtereen

Meppel - FC Meppel heeft van maandag tot en met donderdag, in feite tweemaal achtereen, een Voetbal2daagse gehouden. In totaal namen 150 kinderen eraan deel.

De Voetbal2daagse, die normaliter zowel in de herfstvakantie als in de meivakantie plaatsvindt, is vanwege de coronacrisis voor het eerst in de zomervakantie aangeboden. Dit om de kinderen een sportief, gezond en uitdagend alternatief te bezorgen, in verband met het wegvallen van de meivakantie én het voetballen in de afgelopen periode.

Strak programma

Jeugdige voetballers van de drie Meppeler clubs en van allerlei clubs uit de omgeving van Meppel gaven acte de présence en genoten ten volle van een gevarieerd en strak programma. Zelfs regenbuitjes brachten de jonge kinderen (van 6 tot en met 13 jaar) niet van hun stuk.

Op alle vier ochtenden werd er getraind, en tussen de middag nuttigden de spelers en trainers gezamenlijk hun lunch. De vier middagen stonden in het teken van toernooivormen en bijzondere activiteiten zoals de penaltybokaal, een spellencircuit, straatvoetbal en footgolf.

Zeer tevreden

Dirk Jan van der Meulen, hoofd opleiding bij FC Meppel, stond garant voor de organisatie en aansturing van het kader. Hij kijkt zeer tevreden terug op dit evenement: ‘We voorzien al jaren in de behoefte van veel voetballers van onze club en zijn blij dat we ook kinderen van andere clubs wat kunnen bieden. Het is schitterend om te zien dat we op deze manier 150 kinderen samen kunnen laten sporten op ons sportpark. Ik ben ongelooflijk trots op onze veelal jonge FC Meppel-trainers die dat voor al die kinderen mogelijk maken. Zij stralen zóveel energie uit en ze hebben met hun enthousiasme deze dubbele tweedaagse tot een feest gemaakt. Na de lange onderbreking in verband met corona hebben we bij FC Meppel gelukkig weer heel veel kunnen trainen en door samen de schouders eronder te zetten hebben we ook dit kunnen organiseren. Laat dit een mooie voorbode zijn van een gezond nieuw voetbalseizoen!’