Kringloopwinkel in de aanbieding

Dieverbrug – Gerard en Jannie Giethoorn runnen sinds 27 oktober 2006 de Kringloopwinkel aan de Wringen te Dieverbrug. „Wij doen dit met zes vrijwilligers, dit zijn echte toppers, ze weten allemaal precies wat ze moeten doen. Vergeet niet, ons pand is zo’n 1400 vierkante meter groot, met een beneden- en bovenverdieping, we hebben dan ook een enorm groot en divers assortiment", zegt Gerard.

„We doen het nog steeds met heel veel plezier, maar lopen tegen de pensioengerechtigde leeftijd aan. Daarom bestaat de mogelijkheid om het pand met volledige inhoud over te nemen", zeggen ze alvast. Dat hoeft niet op stel en sprong, maar gegadigden zijn welkom om eens te komen praten.

Het echtpaar runde voorheen in Diever een winkel waar antiek en design werd verkocht. „Toen ik zag dat een Kringloopwinkel in Hoogeveen goede zaken deed en de vraag naar antiek terugliep, dacht ik: laten we zelf een kringloopwinkel beginnen", vertelt Jannie. In april 2006 werd een kavel  op de Wringen gekocht waarop het bedrijf gebouwd kon worden en in oktober was de winkel een feit. „Voor het zover was, heb ik flyers rondgebracht en alles wat binnenkwam, werd bewaard in de opslag. Inmiddels kun je het niet zo gek bedenken of het is bij ons verkrijgbaar", zegt Jannie enthousiast. Het aanbod is dan ook zeer divers en wordt regelmatig aangevuld en veranderd. Zo gaat bijvoorbeeld kleding dat al een poosje in de winkel hangt, na verloop van tijd naar een goed doel.

Verkoopbaar

Alles wat binnengebracht wordt, moet schoon en verkoopbaar zijn. De kleding hangt op maat en kleur en kan in één van de paskamers gepast worden, de boeken op categorie en het witgoed wordt getest. Mocht dat laatste thuis toch niet goed werken, dan kan dat binnen een week worden terug gebracht.

Op de benedenverdieping is van alles te vinden, niet alleen om de woning te voorzien van leuke, gezellige artikelen, maar ook sieraden, muziek, films en alles voor de slaapkamer. Ook voor de kinderen, zoals puzzels en spelletjes is van alles voor een prikkie te koop. Op de bovenverdieping staan de grotere objecten, zoals meubelen, bedden, lampen, schilderijen en gordijnen.

„Indien nodig bezorgen we in de gemeente Westerveld  voor 20 euro. Bij overlijden, scheidingen, emigratie of als men een andere inrichting wil, halen wij op afspraak voor zover mogelijk, althans wat verkoopbaar is, de woning leeg", aldus het echtpaar.  

Met ingang van 1 oktober gaat de deur drie dagen open en wel op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor informatie: 0521-598021