Mooi begin van een actieve zomer voor jeugd De Wolden

Ruinerwold/Zuidwolde – Met dertig deelnemers op vrijdag in Ruinerwold en iets meer een dag later in Zuidwolde, kijken de jongerenwerkers van Young De Wolden terug op een geslaagde kick-off van dit door de rijksoverheid gesubsidieerde project. Natuurlijk hadden het er meer mogen zijn, maar de eerste stap was gezet naar nog meer activiteiten voor jongeren van 12 tot 18 jaar deze zomer in De Wolden.

Vanuit de overheid kwam een bedrag van 10.000 euro voor Summer Madness, een project dat beoogt dat de jeugd ook zelf met suggesties komt voor activiteiten en daarin zelf aan meewerkt in de organisatie. De jongeren die vrijdag en zaterdag naar de activiteiten kwamen, vulden allemaal een formulier in waarin ze aan konden geven welke ideeën ze hebben voor deze zomer.

In Ruinerwold (bij KIOS) en Zuidwolde (voetbalveld) was de belangstelling voor kickboksen, voetbal en graffiti het grootst. In Ruinerwold werd de eerste voetbalworkshop verzorgd door profvoetbalster Kirsten van de Westeringh, in Zuidwolde kwam een dag later Sisca Folkertsma. De workshop smartphonefotografie leverde mooie plaatsjes op, zoals op Facebook (Young De Wolden) te zien is..

Enthousiasme groot

De deelnemers aan de Summer Madness kwamen niet alleen uit Ruinerwold en Zuidwolde, maar ook uit vele andere Wolder dorpen. Het enthousiasme was groot, wat mede kwam doordat vrijdag de regen uitbleef en het zaterdag zelfs gewoon erg lekker zonnig was. De crew van Young De Wolden, die voor deelnemers zelfs speciale pennen en zonnebrillen in de aanbieding had, is het nu zaak de ideeën van de jeugd te inventariseren en die op een rijtje te zetten. Met het budget vanuit Den Haag kunnen dan meerdere activiteiten worden georganiseerd, met de jeugd. Wie mee wil organiseren, wordt bovendien bedeeld met een t-shirt van Summer Madness en een waardebon, te besteden bij een ondernemer in De Wolden.

Fortnite

Dat activiteiten van Young De Wolden steeds meer in de belangstelling komen te staan, werd dit weekend ook weer eens bewezen. Niet alleen door de Summer Madness, maar ook door het online Fortnite-toernooi dat zaterdag plaatsvond. In totaal gingen 32 deelnemers de strijd met elkaar aan. „We hadden ook belangstellende jeugd uit andere gemeenten, zoals Hoogeveen en Meppel, maar het was alleen voor de jongeren uit De Wolden. We hebben ze wel op een wachtlijst gezet, voor het geval we de 32 niet zouden halen, maar helaas voor de Hoogeveners en Meppelers zaten we zo vol", zegt Ruben Drost van Young De Wolden. Het brengt een bovenregionaal toernooi wel dichterbij, want online is natuurlijk heel veel mogelijk. Overigens werd Nathan uit Zuidwolde Fortnitekampioen van De Wolden.