Ballonvaarder Ike Visser uit Frederiksoord gaat voor eerst sinds corona-uitbraak de lucht in

Frederiksoord - Dubbel feest zaterdagavond voor ballonvaarder Ike Visser uit Frederiksoord en zijn echtgenote Suzanne Joenje. Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus mocht Visser met een luchtballon met passagiers het luchtruim weer in en de nieuwe ballon van Suzanne werd gedoopt en maakte de ‘maiden flight’.

Perfecte omstandigheden zaterdag aan het begin van de avond aan de Molenlaan in Frederiksoord. De hemel strakblauw, geen zuchtje wind. Met de doop van de PH-SUZ (afgeleid van Suzanne, red.) al maanden op het programma, kon de dag niet mooier eindigen. De ballon door Suzanne zelf ontworpen, lag al anderhalf jaar in de schuur. “Het was een cadeautje van Ike en de bezegeling van de liefde die wel al tien jaar voor elkaar voelen. Met op drie plaatsen de ‘unified hearts’, een symbool van twee met elkaar verweven harten dat staat voor de verbinding tussen twee personen."

Gevolgd door de PH-CDA die piloot Ike en zijn Suzanne volgde tijdens de eerste reis voor het maken van opnamen, steeg de ballon zaterdagavond vlak voor negen uur op om een uur later een perfecte landing te maken tussen Ruinen en Ruinerwold, bij Weerwille.