Blue Devils maakt gruis van Bedrocks

Meppel - Zo'n drie maanden later dan gepland, vanwege de coronacrisis, hebben de honkballers van Blue Devils zondagmiddag eindelijk hun eerste competitieduel van 2020 kunnen afwerken. Met 18-3 werd Bedrocks uit Emmen overtuigend verslagen door de Meppelers.

In deze langverwachte openingswedstrijd van het nieuwe seizoen bleek Bedrocks geen tegenstander van formaat. Hoewel de Meppelers met drie junioren aantraden, boekten ze een eenvoudige zege. Die drie junioren - Tara Tiems, Steijn Schadenberg en Jimmy van den Ham - lieten bovendien een verdienstelijke indruk achter.

Keurige vangballen 

De eerste slagbeurt van de Emmenaren duurde kort, na onder meer twee keurige vangballen in het achterveld. In de gelijkmakende slagbeurt scoorde de thuisclub er lustig op los. Junior Elmer Woudman gaf direct het goede voorbeeld met een honkslag, waarna hij ook nog het tweede en derde honk bereikte. Na de nodige vier wijd en fouten bij de gasten, waarbij het aantal doorgeschoten ballen van de catcher opvallend was, kwam het eerste punt op het scorebord. Doordat de honken voortdurend goed bezet waren, liepen de Devils vlot uit naar 3-0. Elmer Woudman sloeg vervolgens, met de honken bezet, twee man binnen waardoor de stand naar 5-0 werd getild. Het hek was van de dam, want de slagmachine van de Meppelers stokte pas bij 9-0.

Driehonkslag

In de tweede inning slaagde Bedrocks erin om de hatelijke nul weg te poetsen met twee scores, waarna de thuisclub niet verder kon uitlopen. In de derde inning scoorden de Emmenaren opnieuw en kwam de tussenstand op 12-2. Na een driehonkslag van Steijn Schadenberg werd het zelfs 16-2 voor de Meppelers. In de laatste twintig minuten - er werd twee uur gespeeld - gebeurde er niet veel meer. Bedrocks scoorde een derde punt, maar Blue Devils bepaalde de eindstand op 18-3. Na vier innings trad de ‘mercy rule’ in werking.