Rollecate Groep verrast jubilaris Henk van der Horst

Staphorst Nog iedere dag begint Henk van der Horst gezond en met goede zin aan zijn werk bij de Rollecate Groep. En dat al vijftig jaar lang. Een halve eeuw ervaring en vakmanschap in de gevels, dat is best uniek. De jubilaris is daarom maandag uitgebreid in het zonnetje gezet.

Henk van der Horst begon als schoolverlater op 13 juli 1970 bij Rollecate in Staphorst. Hoewel hij zich al 50 jaar lang bezighoudt met gevels, weet hij zich nog altijd te ontwikkelen en tilt hij het niveau op de werkvloer elke dag iets omhoog, zo geeft zijn werkgever aan.

Begrip

In 1954 werd Rollecate opgericht door Roelof Roo, na de oprichting groeide het bedrijf uit tot een toonaangevende, internationale en multidivisionele onderneming en een begrip in de gevelbranche. Zestien jaar na het ontstaan van Rollecate begon Henk aan zijn baan als staalmedewerker binnen de organisatie. Kort hierna startte hij een nieuw avontuur als montagemedewerker. Vanaf daar heeft hij bijna alle functies binnen het bedrijf doorlopen. Henk heeft binnen Rollecate hoofdzakelijk vanuit de bouwlocaties gewerkt aan projecten voor onder andere het UMCG Groningen en het Smeedingshuis Lelystad.

Na ruim veertig jaar bij Rollecate gewerkt te hebben, was Henk toe aan een nieuwe uitdaging. Die uitdaging trof hij bij GevelBeheer Nederland, waar hij nog altijd actief is. Ook hier heeft Henk bijgedragen aan de groei van de organisatie met zijn inzet en overdracht van de kennis die hij over vele jaren heeft vergaard. Zo werkte hij mee aan panden op de Amsterdamse Zuidas en verschillende andere utiliteitsgebouwen in Nederland.

Uniek

Nu schrijft Henk met zijn 50-jarig dienstverband geschiedenis voor de Rollecate Groep. Lange dienstverbanden zijn geen uitzondering binnen de Rollecate Groep. Er lopen meerdere medewerkers rond met een betrekking van 25, 30 of 40 jaar. „Die van Henk is uiteraard uniek te noemen met maar liefst 50 jaar ervaring en vakmanschap in de gevels.”