Einde aan drassig evenemententerrein in de Wijk

De Wijk - Gemeente De Wolden pakt het drassige evenemententerrein aan de Wiltenweg in de Wijk aan. Natte voeten en gestrande voertuigen zijn dan verleden tijd.

De gemeente heeft een plan gemaakt, dat voorziet in de aanleg van een weg van betonklinkers, een deel van het terrein (waar de feesttent staat) wordt met grasbeton geplaveid en er komt een elektriciteitskast. Aannemers kunnen zich  inschrijven op de klus. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden in september beginnen en in oktober worden afgerond.

‘Kosten en ongemak’

In de natte periodes is het terrein moeilijk begaanbaar voor mensen en voertuigen. De ondergrond is zacht en instabiel waardoor vrachtwagens diepe sporen trekken. Geregeld moeten voertuigen met trekkers en shovels worden vlotgetrokken. Voor mensen, die het terrein te voet betreden, wordt dan een tijdelijke weg van rijplaten aangelegd. "Dat brengt kosten en ongemak voor de gebruikers met zich mee’’, stelt het college van B en W.

Door het evenemententerrein van gras te voorzien van een verharde toegangsweg en gedeeltelijk te bestraten met grasbeton, moeten de problemen tot het verleden behoren én behoudt het terrein zijn groene karakter. Voor de uitvoering van de klus heeft de gemeente 150.000 euro gereserveerd. Na de aanbesteding zal blijken wat de werkelijke kosten zijn.