Driemaal scheepsrecht: Vechtzomp is gerepareerd en terug in Dalfsen

Dalfsen - De Vechtzomp is dinsdag weer geheel hersteld in Dalfsen gearriveerd. Vanaf zaterdag 18 juli kunnen belangstellenden een vaartocht met de zomp maken. Door de coronaregels is dit nog wel voor een beperkt aantal.

De boot heeft de laatste tijd te maken met tegenslag, maar ook hier geldt dat driemaal scheepsrecht is. Na de winter begon het al slecht. Er waren wat problemen van lekkage, op vier plaatsen in de bodem van de boot. Deze waren veroorzaakt doordat de boot op stenen in de paaiplaatsen aan de rand van de Vecht kwam. Ook het roer bleek niet meer helemaal oké te zijn.

De boot werd naar Enter gebracht en daar hersteld, waarbij vanuit Dalfsen veel hand-en-spandiensten bij zijn verricht. De bedoeling was dat de boot twee weken geleden terug zou komen, maar er bleken op twee plaatsen nog een klein lek te zitten. Ook deze werden gerepareerd en maandag werd de boot op waterdichtheid getest. De testuitslag was positief.

De komende dagen worden er door de vrijwillige schippers – die ook al een aantal maanden niet hebben kunnen varen – weer de nodige proefvaarten gemaakt.