Sparen met een vaste rente

Aangeboden door: sparen.com

Er zijn ook spaarvormen waarbij je het spaargeld wat je hebt voor langere tijd vastzet. Weet je zeker dat je het geld een tijd niet nodig hebt dan is dit een aantrekkelijke vorm van sparen.

Bij deposito sparen staat de rente vast voor een bepaalde tijd, omdat je het geld niet op kunt nemen heb je wel als voordeel een hogere rente dan een normale spaarrekening. Op sparen.com kun je van iedere bank zien wat de rente is als jij je spaargeld een tijd vastzet. Het geldbedrag wat je hebt gestort kun je niet veranderen, denk je dit is aantrekkelijk en wil je meer geld sparen dan moet je een nieuwe rekening openen.

Verstandig om je geld vast te zetten?

Op het eerste gezicht is het niet heel aantrekkelijk als je niet aan je eigen geld kunt komen, we raden altijd aan alleen geld ervoor te gebruiken als je het echt over hebt. Is dit het enige geld wat je over hebt is het niet slim om te doen. Voor geld wat je echt over hebt is het een lucratieve manier om te laten groeien, al is de rente niet zo hoog bij deposito sparen als die vroeger was. Hoe langer je het geld vastzet hoe hoger in de meeste gevallen de rente is. Door op sparen.com te vergelijken weet je zeker dat je de bank met de hoogste rente voor het uitkiezen hebt. Het lijkt aantrekkelijk om bij een buitenlandse bank je geld vast te zetten, informeer vooraf wel goed naar de voorwaarden. Vaak zijn deze anders dan regels voor Nederlandse banken.

Vooraf weet je wat het oplevert

Het voordeel van deposito sparen is dat je precies weet hoeveel je aan het eind van de looptijd op je rekening hebt. Het is een zeer veilige manier om het geld voor je te laten werken, je hoeft er tenslotte niets voor te doen. En bij veel banken heb je garantie dat je niet je geld kwijt kunt raken. In heel Europa ben je tot een bedrag van 100.000 euro verzekerd, zet gerust als je het hebt een flink bedrag op een deposito rekening om te laten groeien. Het bedrag wat je verzekerd bent is per persoon, heb je een gezamenlijke rekening met je partner dan mag je dit bedrag twee keer nemen. Belangrijk om ook te vergelijken bij sparen.com is hoe de rente wordt uitbetaald, aan het einde van de looptijd of een keer per jaar ook als je belastingvrij wilt sparen.