Wanneperveen wil een eigen lekkernij

Wanneperveen - Den Bosch heeft Bossche Bollen, Friesland Fryske Dumkes, Blokzijl heeft een eigen brok… Het wordt volgens inwoners tijd dat ook Wanneperveen zijn eigen lokale specialiteit krijgt.

Nu de activiteitenkalender van Wanneperveen minder vol is dan normaal, is er een wedstrijd bedacht voor Venegers. Ook oud-inwoners mogen meedoen.

Koekje

De organisatie zoekt een idee voor een koekje - dus geen taart of cake- dat voor altijd aan Wanneperveen verbonden kan worden. Banketbakkerij Amoureus uit Meppel wil het in productie nemen en het wordt dan bij verschillende bedrijven in Wanneperveen verkocht.

Deelnemers hebben de komende maanden de tijd om creaties uit te proberen en te verbeteren want de jurering is pas op 7 november in De Wanne in Wanneperveen. Die dag wordt ook de winnaar bekend gemaakt. Deelnemers kunnen zich aanmelden via venegerkoekje@gmail.com

Organisatie

De wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door de Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land & OBM Wanneperveen. De organisatie is in handen van Ans Wever, Esther Altena, Ferna van der Linde, Hetty Arts, Mariska Seegers en Marja Oostenbrink.