Dirk en Janna Dekker uit Dwingeloo gaan 'briljant' verder

Dwingeloo - Weken hadden ze er al met spanning naar uitgekeken, maar woensdag was het dan eindelijk echt zover. Dirk Dekker en zijn echtgenote Janna Dekker-Nijzingh vierden hun briljanten huwelijksfeest.

De nu 93-jarige Dirk Dekker en drie jaar jongere Janna Dekker-Nijzingh leerden elkaar begin jaren vijftig van de vorige eeuw op bijzondere wijze kennen. Dirk deed zijn militaire plicht in Indonesië en kreeg toen vanuit zijn geboortedorp Diever kennis via een briefwisseling met Janna Nijzingh. Een lang contact volgde en toen Dirk eenmaal weer terug was op vaderlandse bodem, werd de ‘verkering’ serieus. Uiteindelijk volgde er in 1955 een huwelijk.

Zelfstandig

Het stel trouwde op het gemeentehuis in Diever en woonde daarna jaren aan de Brug-es in Dwingeloo. Daar werkte Dirk eerst een aantal jaren op de melkfabriek om vervolgens timmerman te worden in het bedrijf van zijn schoonfamilie.

Janna beviel van een dochter en twee zonen en deed naast het huishoudelijke werk, ook allerlei naaiopdrachten. Nu is ze alweer een aantal jaren mantelzorger en verzorgt haar man daar waar ze nog maar kan. Het echtpaar woont nog zelfstandig, maar wel in een aanleunwoning van De Weyert in Dwingeloo. „Maar verandert de gezondheidssituatie niet teveel, dan halen ze de 70 jaar ook nog wel”, zo verzekert schoonzoon Dick Scholing

Felicitaties

Loco-burgemeester Jelle de Haas kwam woensdag naar Dwingeloo om het echtpaar te feliciteren. Hij had een prachtige bos bloemen meegenomen. Het echtpaar kreeg ook post vanuit het provinciehuis.

Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma bracht zo haar felicitaties over. Ook koning Willem-Alexander en koningin Maxima feliciteerden het echtpaar Dekker per brief.

 

Door het nog immer rondwarende coronavirus kon de briljanten bruiloft niet heel uitbundig gevierd worden. Maar wanneer de omstandigheden het toelaten, dan volgt er zeker nog een bruiloftsfeestje met alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.