‘Het kostte bloed, zweet en tranen om mijn droom, het kattenresort, te verwezenlijken’ (dagboek van Renate Tuin)

Inwoners van Meppel of regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Deze week Renate Tuin uit Havelte, eigenaresse van Raskatten Resort Cats-Inn.

Ik zal me eerst netjes aan jullie voorstellen: Mijn naam is Renate Tuin, 50 jaar jong. Ik ben de trotse eigenaresse van Raskatten Resort Cats-Inn in Havelte en leef samen met mijn man Bastiaan. Onze Denzel (Newfoundlander), Mozart, Chopin, Bocelli (Maine Coons), Amigo, (Noorse Boskat), Marrone (Ragdoll) en Kongo (grijze roodstaart) maken ons ‘gezin’ compleet.

De vraag is of ik een paar dagen uit mijn leven wil bijhouden wat ik meemaak en dat op papier kan neerzetten. Gelukkig is het nu weer heel druk aan het worden in mijn Resort Cats-Inn. De afgelopen coronaperiode was voor ons, net als bij zovelen, een hele stille tijd. Wanneer ik boven op de verdieping van ons huis kwam, om voer voor onze eigen katten te halen en daar dan helemaal geen leuke, lieve harige vrienden te zien spelen, was dat best heel verdrietig.

Je wilt gewoon dat het in het resort lekker druk is met vakantiegangers daar zijn we mijn kattenresort 7,5 jaar geleden voor begonnen. We hebben een andere woning gekocht en mijn bedrijf opgezet. Dit heeft heel wat bloed, zweet en tranen gekost, maar ik heb mijn droom kunnen verwezenlijken.

Mijn dagen bestaan uit het ontvangen van de gasten, het contact houden met de baasjes van de katten die gebracht zijn en de katten onderhouden. Helaas zit een kopje koffie bij het brengen van de kat er nu, in deze bijzondere tijd, niet in. Dit is normaal wel de gang van zaken. Baasjes komen van heinde en ver hun katten brengen en ik vind het erbij horen dat ik ze een kopje koffie aanbiedt.

Vrijdag 17 juli

Vandaag was een hele druk brengdag. Er zijn 8 katten gebracht, waaronder weer een aantal Ragdolls. Die behoren wel tot een soort van modetrend. Het blijft natuurlijk niet bij het brengen. Ik ga heel vaak even boven (waar het resort in ons huis gevestigd is) kijken of alles in orde is met de gasten. Vandaag zijn er veel gasten die hier nooit eerder zijn geweest. Daar moet ik iets meer aandacht aan schenken. Maar nu, een paar uurtjes verder, zijn ze al bijna allemaal gewend.

Dan heb ik het dagelijks heel druk met het maken van foto’s of een filmpje van de vakantiegangers, die ik plaats op Facebook. Zo krijgen de baasjes een klein kijkje achter de schermen en zien ze hoe hun harige vriendje het hier heeft. En natuurlijk moet ik de kattenbakken schoonmaken en de haren verwijderen. Want met zoveel katten is er ook zoveel werk te doen.

Ook bloeien er weer vakantieliefdes op. Ik zie nu al weer een match boven, een Bengaals meisje met een mooie Ragdoll meneer.

Zaterdag 18 juli

Vanmorgen heb ik het dagelijkse ritueeltje afgewerkt, dan ben je zomaar 1,5 uur verder. Ook werden de eerste gasten opgehaald.

Van een baasje van 2 katten heb ik, superlief, een cadeautje gekregen. Dat is niet geheel een uitzondering hoor: ik heb inmiddels een vitrinekast vol met leuke dingen van over heel de wereld meegenomen door de baasjes en speciaal voor mij uitgekozen tijdens hun vakantie.

Toen zijn er 2 Noorse Boskatten uit Amsterdam gebracht. Kater Q, de prachtige rode Noorse boskat, heeft wel een speciaal plekje in mijn hart. Hij komt van de fokker waar onze onlangs overleden Noorse boskat Storm ook vandaan kwam.

Voor vandaag zijn we compleet. Straks even heerlijk samen met de cabrio toeren, want ook een stukje ontspanning is natuurlijk ook belangrijk.

Zondag 19 juli

Vanmorgen is er eerst weer het ochtendritueel: waterbakken en etensbakken bijvullen, want met zoveel katten eten en drinken ze wat af. Ondertussen loopt Bas met de hond en zijn we tegelijk klaar om een broodje te eten. Daarna is het weer tijd om afscheid van 2 katten te nemen en om weer 2 nieuwe gasten in de groep te ontvangen.

Nu hebben wij ook een vrije zondagmiddag en gaan we gezellig naar een verjaardag bij een vriendin. Dan is mijn dag weer goed gevuld hoor. Ik ben 2 jaar geleden erg ziek geweest en dat merk ik nog steeds een beetje...

Maandag 20 juli

Een rustige dag. Tuurlijk hoort het schoonmaken, knuffelen en wandelen met de hond tot de dagelijks terugkerende dingen. In de middag heb ik nog een hondje getrimd in mijn trimsalon. s´Avonds heb ik nog een heel eind snel gewandeld samen met Bas, om weer een beetje conditie op te bouwen.

Dinsdag 21 juli

Na het ochtenritueel, zijn er veel katten opgehaald en 2 gebracht. Vanmiddag heb ik boodschapjes gedaan en vanavond is de fotograaf geweest om een leuke foto te maken voor bij dit dagboek.

Woensdag 22 juli

Vandaag is het een rustig dagje. Het is onze 26ste trouwdag. Tuurlijk moet er gepoetst worden, maar daarna was het een erg relaxte dag. We hebben veel geknuffeld met de katten. Een vriendin is gekomen, en samen hebben we gezellig een taartje gegeten. Vanavond quality time samen met Bas! We zijn uit eten geweest om onze trouwdag te vieren.

Mijn motto is: Je leeft maar 1 keer, vier het leven!


Gerelateerd nieuws