Loting kwalificatieronde KNVB Beker: Staphorst-HSC’21

Staphorst - De geschiedenis herhaalt zich: net als twee jaar geleden treft vv Staphorst in de strijd om de KNVB Beker thuis HSC’21 uit Haaksbergen. Dat heeft de loting voor de twee kwalificatierondes donderdagavond uitgewezen.

In de eerste kwalificatieronde komen 36 clubs uit de derde divisie in actie alsmede 24 clubs die zich geplaatst hebben via de districtsbeker. In de tweede kwalificatieronde stromen 14 clubs uit de tweede divisie in.

Verlenging

Staphorst en HSC’21, komend voetbalseizoen allebei uitkomend in de derde divisie, troffen elkaar in augustus 2018 in de tweede voorronde van de KNVB Beker. Na verlenging werd het destijds 2-1 voor Staphorst op het eigen sportpark Het Noorderslag.

De nieuwe bekerconfrontatie tussen deze teams staat gepland op zaterdag 29 augustus. Staphorst-voorzitter Benny Miggels noemt het bij voorbaat „een mooi affiche, met twee ploegen uit dezelfde provincie.”

‘Finanxe nederlagen TOP-toernooi’

Daarnaast maakt de vv Staphorst zich op voor het ‘Finanxe nederlagen TOP-toernooi’ in augustus. Daarbij werkt de hoofdmacht van de geel-blauwen zes wedstrijden af tegen gerenommeerde tegenstanders. Achtereenvolgens Excelsior’31 (1 augustus), Harkemase Boys (4 augustus), PEC Zwolle ‘onder 21’ (8 augustus), SC Genemuiden (11 augustus), Rohda Raalte (15 augustus) en ONS Sneek (25 augustus) zijn dan de opponenten.

Plan van aanpak

Door de coronaperikelen moet echter ook op Het Noorderslag aan allerlei richtlijnen worden voldaan. Het plan van aanpak van de toernooicommissie, onder leiding van Jan Hof, is donderdagavond goedgekeurd door de veiligheidsdiensten en het hoofdbestuur. Zo worden vooralsnog bij iedere wedstrijd van het eerste elftal maximaal 500 toeschouwers toegelaten op het Staphorster sportpark.

Benny Miggels: „Het is een nieuwe wereld geworden. Hoewel we natuurlijk blij zijn dat er weer gevoetbald kan worden, komt er best wel wat bij kijken. Het is vooral placeren en registreren. Op onze tribune mogen maximaal 64 personen zitten en de rest van de toeschouwers moet, met anderhalve meter tussenruimte, om het veld staan. Dat alles wordt aangegeven met stippen en ook is er een verplichte looproute. En in onze kantine mogen maar maximaal 100 personen tegelijk aanwezig zijn. Uiteraard vergt dat van iedereen zelfdiscipline en verantwoordelijkheid, want deze regels moeten worden gerespecteerd. Iedere toeschouwer moet zich verplicht laten registreren via een formulier op onze website. Na de eerste wedstrijd gaan we deze aanpak evalueren met de gemeente Staphorst.”