Faillissementsaanvraag D-reizen door verhuurder pand Meppel ingetrokken

De verhuurder van het pand van D-Reizen in Meppel heeft het verzoek ingetrokken om het moederbedrijf van het reisbureau failliet te verklaren. De eigenaar van de winkelruimte had bij de rechtbank een faillissementsaanvraag gedaan, omdat al maanden de huur niet was betaald.

Onlangs diende een kort geding van reisorganisatie D-rt retail tegen de verhuurder in Meppel om huurverlaging af te dwingen vanwege de coronacrisis die reisbranche zwaar heeft getroffen. Vorig week maandag is uitspraak gedaan. In dat vonnis staat dat de beslissing over de faillissementsaanvraag, in afwachting van de uitkomst van het kort geding, was uitgesteld tot 28 juli. In de krant van vrijdag is hierover gepubliceerd.

Na vonnis afspraken gemaakt met verhuurder

Het deel in die publicatie over de aanvraag van het faillissement is volgens een woordvoerder van de reisorganisatie (eigenaar van D- Reizen en VakantieXpert) achterhaald en onjuist.

,,Het klopt dat de verhuurder van het D-reizen pand in Meppel een faillissementsaanvraag had ingediend. Vorige week is er na het kort geding over de huurverlaging een voor ons positief vonnis uitgesproken. Daarop zijn wij in gesprek gegaan met de verhuurder, waarbij goede afspraken voor de toekomst zijn gemaakt en hij heeft besloten van de faillissementsaanvraag af te zien.”

Eigenaar pand bevestigt

De woordvoerder zegt ook: ,,Diverse klanten denken dat wij ook werkelijk failliet gaan en komen hun zorg uitspreken in de D-reizen Meppel winkel.” De verhuurder van het pand van D-Reizen bevestigt dat de faillissementsaanvraag is ingetrokken.

 

Door: Daniëlle Molenaar