Kort Logistics blijft uitbreiden: ‘We willen stap voor stap blijven groeien’

Staphorst - Het hekwerk op het terrein van Kort Logistics wordt nog geplaatst en ook binnen in de hal wordt nog hard gewerkt om de verhuizing naar de nieuwe locatie in Staphorst af te ronden.

De bouw van die hal is al maanden aan de gang en sinds drie weken wordt er nu ook hard gewerkt door de ruim 80 transportmedewerkers van Kort Logistics. „In deze branche is het niet mogelijk om de deuren een dag te sluiten”, vertelt algemeen directeur en medeaandeelhouder Gerard van Gijssel.

Medicijnen

Die branche waar Gerard op doelt is het geconditioneerd transport waar Kort Logistics zich in specialiseert. En dan met name medicijnen. Sinds de oprichting in 2013 heeft het bedrijf een indrukwekkende groei doorgemaakt. „Het bedrijf is aanvankelijk opgezet in Groningen door de familie Kort, waarna het kort in Meppel heeft gezeten. Daar begonnen ze met zes wagens. Inmiddels hebben we 40 speciaal ingerichte ‘bakwagens’ en bussen rijden die per dag ruim 400 verschillende adressen aandoen. Dat zijn er zo’n 2000 per week”, vertelt Gerard.

De familie kort is nog steeds aandeelhouder, maar bemoeit zich niet meer operationeel met het bedrijf. Kort Logistics levert aan apotheken, ziekenhuizen en consumenten in Noord-, Oost- en Midden Nederland. „Je kunt in principe vanaf Deventer een streep trekken. Alles daarboven is ons gebied.”

Nieuwe locatie

Het transportbedrijf vervoert voornamelijk medicijnen voor Brocacef, de grootste farmaceutische groothandel van Nederland. Dit deden ze namens Brocacef voorheen als ‘inhouse’ vervoerder vanuit Rogat. Hier groeide het bedrijf in korte tijd uit zijn voegen. Omdat het pand ook niet meer aan de steeds strenger wordende eisen kon voldoen, werd het al snel tijd voor een nieuwe locatie. Die locatie is gevonden aan de Wethouder Kuijersstraat 4 in Staphorst. „Brocacef heeft besloten een ultramodern depot voor Noord Nederland te bouwen wat aan alle nieuwe eisen voldoet. De verhuizing naar deze locatie duurt allemaal wat langer dan gepland. Zo gaan die dingen. Maar gelukkig kunnen we gewoon doorwerken”, vertelt Gerard. „Het pand waar we nu naartoe gaan is van Brocacef. Wij mogen hier als preferred vervoerder gebruik van maken.”

De nieuwe hal is dubbel zo groot als die in Rogat en biedt de mogelijkheid om 34 voertuigen tegelijk te laden. Dit geeft Kort Logistics de kans om te blijven groeien, en dat is het dan ook van plan. „Farmacie wordt over het algemeen in de nacht of (vroege)ochtend geleverd. Daarom staat een deel van het wagenpark overdag en begin van de avond stil. Hier liggen onze groeikansen.”

Blijven groeien

Kort Logistics hoopt na de verhuizing en uitbreiding dan ook efficiënter gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden en voertuigen van Brocacef. Zo staan er nog 9 bakwagens in bestelling. „Wij richten ons met name op geconditioneerd vervoer en sorteer- en overslag activiteiten van pharma gerelateerde producten en andere medische artikelen. We zijn nu voorzichtig aan het kijken naar andere producten om te gaan vervoeren.”

Dat mag ook in gewoon geconditioneerd transport. Denk bijvoorbeeld aan voedingsmiddelen. Gerard: „Dat zouden wij perfect kunnen. Daar hebben we de capaciteit voor. Maar je moet niet te grote sprongen willen maken, we willen vanuit de basis stap voor stap blijven groeien.”

Onderscheiden

Gerard is 20 jaar werkzaam geweest in het bankwezen voordat hij is overgestapt naar Kort Logistics. Hij probeert zijn werkervaring nu in te zetten in de vervoersbranche en denkt dat hij door zijn achtergrond iets anders naar de markt kijkt dan anderen die een vervoersbedrijf opstarten. „We willen wegblijven uit de massa van de koeriersbedrijven en een nichemarkt aanspreken. Je moet je onderscheiden”, vertelt hij.

De laatste vier jaar is er een enorme kwaliteitsslag gemaakt in het geconditioneerde farmaceutische vervoer. Zo zijn er een heleboel regels bijgekomen. „Daar waren wij al klaar voor. Denk aan koeling en bepaalde eisen die worden gesteld aan de wijze van vervoer. Alle medewerkers moeten specifiek worden opgeleid. Daarin willen we dan ook voorop lopen. Zo kiezen we in principe niet voor de goedkoopste optie, wel voor de beste en werken we alleen met goed en nieuw materiaal. Dat merkt onze klant en dat is weer zichtbaar in de sterke groei de afgelopen jaren.”

Voor meer informatie: www.kortlogistics.nl, (085) 0653616 of info@kortlogistics.nl.