Andries Ophof vertrekt bij RTV Drenthe

Noordwolde - Andries Ophof (50) vertrekt bij RTV Drenthe. De oud-Noordwoldiger was daar bijna 25 jaar verslaggever en presentator. Hij gaat aan de slag als communicatieadviseur en woordvoerder bij de Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD).

‘Ik was aan het rondkijken. Bij een omroep heb je weinig mogelijkheden. Bij de WMD ga ik me vooral met externe communicatie bezig houden. Water wordt steeds belangrijker en er ligt een aantal gevaren op de loer. Het verhaal moet van technisch naar begrijpelijk en dan moet het aan de man worden gebracht. Dat mag ik doen’, aldus Ophof, die spreekt van een ‘mooie uitdaging’.

De Noordwoldiger woont al jaren net over de provinciegrens in Wilhelminaoord. Hij begon in 1996 bij RTV Drenthe als radioverslaggever. Een niet voor de hand liggende keus omdat Ophof de opleiding agrarische economie aan het Van Hall Instituut in Groningen volgde. Zijn nieuwe functie sluit daar meer op aan.

Ophof was in de loop der jaren als tv-verslagever en presentator zo’n beetje uitgegroeid tot de anchorman van RTV Drenthe. Nu wordt het dus tijd om een nieuwe stap te maken. Maar ook blijven dingen bij het oude: Ophof is al jarenlang speaker bij het corso Frederiksoord en bij Sc Heerenveen. Dat blijft hij gewoon doen.