Dani Eikenaar uit Nieuwleusen is Tikkie Takkie voetballer van het jaar

Nieuwleusen Dani Eikenaar (11) is 10 augustus gekozen tot Tikkie Takkie voetballer van het jaar. De training werd gegeven als onderdeel van de zomeractiviteiten in kulturhus de Spil in Nieuwleusen.

De jonge voetballers en voetbalsters kregen training in techniek, concentratie, rust en overzicht houden. Ook kregen ze oefeningen waarbij ze op meerdere aspecten binnen het spel moesten letten. Deze vorm van training behoort tot het Tikkie Takkie voetbal. De training wordt altijd afgesloten met een partijvorm, waarin de oefeningen samen komen.

Hoog niveau

Dani Eikenaar uit Nieuwleusen was niet alleen goed in de oefeningen en de partijvorm, hij was ook nog coach voor de anderen, waardoor het gehele niveau van de deelnemers omhoog ging. Het niveau in de grote sporthal van de Spil was sowieso hoog. Op een gedeelde tweede plaats eindigde de tweeling Stijn en Robin, samen met Brian. De derde plaats was voor James, die goed het overzicht kon houden.

Zomeractiviteiten

Ondanks dat de zomeractiviteiten in de Spil nog niet zijn afgelopen, spreken de organisatoren van ‘een succes’. De activiteiten werden tot nu toe goed bezocht, met het lasergamen als hoogtepunt. Hier deden 50 kinderen aan mee. Er zijn kinderen die zelfs elke dag terugkomen voor sport en spel, knutselen of om iets te bakken.