Code rood voor evenementenbranche; Sluuspoort in de spotlights

Steenwijk/Zwartsluis - Tientallen gebouwen in Overijssel werden dinsdagavond in rood licht gezet vanwege de landelijke actie ‘Red Alert’, waaronder de Sluuspoort in Zwartsluis. Het verlichten van de gebouwen gebeurde in het kader van de ludieke actie ‘Red Alert’ om de noodklok te luiden voor de evenementenbranche en specifiek de technische toeleveranciers.

De evenementensector staat nu bijna vijf maanden geheel stil, toeleveranciers, maar ook theaters concertzalen en festivals kunnen weinig tot niets organiseren. Dat betekent geen omzet, maar wel alle kosten. „Het doel van deze actie is om de steunpakketten voor de sector verlengd te krijgen, tot we weer volledig aan het werk kunnen zonder beperkende anderhalvemetermaatregelen. Zonder zo’n toezegging zal de evenementensector simpelweg verdwijnen. Bedrijven gaan failliet, medewerkers komen op straat te staan. Het netwerk om evenementen te organiseren zal verdwijnen”, schrijft de organisatie.

5 voor 12

De Sluuspoort in Zwartsluis werd van 21.00 tot 23.55 uur in een vuurrode gloed gezet, om aan te geven dat het 5 voor 12 is in de evenementenbranche. Ook in Zwolle stonden actievoerders bij elkaar, onder wie de Steenwijker deejay Nelson Petter. De Vereniging Technisch Toeleveranciers Evenementen (VTTE) vreest dat honderdduizend banen op de tocht als de regels na 1 oktober niet verlengd worden.