Staphorst wint in ondernemende streektwist van SC Genemuiden

Staphorst - Staphorst heeft in het kader van Finanxe Toptoernooi een 3-1 zege geboekt op streekgenoot SC Genemuiden. Waar het treffen de afgelopen jaren in de competitie al voor veel vuurwerk zorgde was het ook nu een onderhoudend duel. Ondanks de hoge temperatuur legden beide ploegen een hoog tempo op de mat.

Net als zaterdag tegen Feyenoord was het weer Erik Bakker die voor een snelle openingstreffer zorgde. De middenvelder krulde een vrije bal achter doelman Patrick Jansen in de 2e minuut en maakte zo de 1-0. Op het kwartier was het Sijmon Eenkhoorn die de gelijkmaker produceerde. Hij wist in tweede instantie de bal langs Jorrick Maats te krijgen, 1-1. Staphorst was licht de bovenliggende partij, maar beide ploegen kregen kansen om voor rust op voorsprong te komen. Op slag van rust was het Stan Haanstra die de geel-blauwen hernieuwd aan de leiding bracht op aangeven van Justin Benjamins, 2-1. 

Veel wissels

Na de pauze zakte het niveau aanmerkelijk mede omdat beide trainers een groot aantal keer wisselden. Paul Weerman wijzigde zijn ploeg op een zestal plaatsen en zag collega Rene van der Weij hetzelfde doen. De vastigheid uit beide ploegen verdween daarmee waardoor het rommeliger werd aan beide zijden. SC Genemuiden zocht nog wel naar de gelijkmaker, maar zag Staphorst de beste kansen krijgen.

Een kwartier voor tijd was het invaller Ruben Kin die de verdiende 3-1 eindstand op het bord schoot en daarmee Staphorst de derde oefenzege op rij bezorgde. Weerman toonde zich tevreden ondanks matige tweede helft. “Ik vond het iets minder dan zaterdag, maar dat is ook niet zo gek na een lange werkdag met deze temperatuur. We hebben weer goede dingen gezien en tegen een goede tegenstander een lekkere pot voetbal gespeeld. Zaterdag wacht Rohda Raalte en daarna gaan we gericht naar HSC’21 (Amstelcup) toewerken met de eerste volle trainingsweek. We staan er na 5 maanden niet voetballen prima voor en groeien gestaag.”

 

Door Dirk Jan van der Meulen