Zit er muziek, dans, theater of beeldende kunst in jou? Ontdek het bij Scala van 29 augustus t/m 19 september 2020

Aangeboden door: Scala Centrum voor de Kunsten

Bij Scala Centrum voor de Kunsten zijn jaarlijks zo’n 3000 kinderen, jongeren en volwassenen in hun vrije tijd actief met de kunsten. Wie aan de slag wil met muziek, dans, theater, beeldende kunst of urban arts, kan zich aanmelden voor lessen en cursussen in Meppel, Hoogeveen, De Wolden, Steenwijkerland en Westerveld.

Het nieuwe seizoen start met mogelijkheden om een kijkje te nemen bij Scala en proeflessen te volgen om te ontdekken wat je leuk vindt.

Proeverij – lessen uitproberen

Tijdens Scala’s Proeverij van 7 tot en met 19 september 2020 kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd één, twee, drie of vier lessen kiezen om aan mee te doen (1 is les gratis, elke volgende les € 7,50). Ze stellen zelf een ‘keuzemenu’ samen, bijvoorbeeld een les drummen, toneel, zang en hiphopdans. Wie graag wil dansen, maar nog niet weet in welke stijl, kan bijvoorbeeld meedoen aan een les hiphopdans, klassiek ballet, moderne dans en musical. Wie van schilderen, tekenen en knutselen houdt, kan aan de slag met allerlei beeldende materialen. Op alle verschillende muziekinstrumenten kunnen proeflessen worden gevolgd. Aanmelden voor de Proeverij kan via het opgaveformulier op www.ontdekscala.nl. Jongeren van 12 tot 18 jaar kunnen zich via de website aanmelden voor een proefles naar keuze.

Ontdekdagen – een kijkje nemen

Tijdens de Ontdekdagen is het mogelijk een kijkje te nemen bij Scala, muziekinstrumenten uit te proberen en om mee te doen aan gratis workshops. Entree is gratis. Bij Scala in Meppel in CCM De Plataan op zaterdag 29 augustus van 10.00 tot 14.00 uur, bij Scala in Hoogeveen aan de Markt 5 op zaterdag 5 september van 13.00 tot 17.00 uur en bij Scala in Steenwijk in De Meenthe op zaterdag 12 september van 10.00 tot 13.00 uur. Op www.ontdekscala.nl vind je het programma per locatie.

Toffe plek voor je creatieve flow

Bij Scala krijg je les in groepjes of individueel in de dansstudio’s, muzieklokalen, repetitieruimtes en ateliers in Meppel, Hoogeveen en Steenwijk. Daarnaast geeft Scala muziekles op veel locaties in de dorpskernen, ook in Westerveld en De Wolden. Scalacursisten en -leerlingen die het leuk vinden, kunnen meedoen aan voorstellingen, presentaties en exposities.

Geen geld om mee te doen? Check Jeugdfonds Sport en Cultuur

Veel gezinnen komen in aanmerking voor subsidie voor de betaling van het lesgeld bij Scala via het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Meer informatie over het aanvragen daarvan is te vinden op www.jeugdfondssportencultuur.nl.

Kunst en cultuur; ons vak en onze passie

Kunst en cultuur bereikbaar maken voor iedereen, dat is Scala’s ambitie. Of het nu gaat om cultuureducatie in de vrije tijd, op school of binnen het sociaal domein. De vakdocenten verzorgen jaarlijks vele lessen(series) en workshops binnen het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het HBO binnen het werkgebied. Steeds groter wordt ook het vrije tijd aanbod voor volwassenen.

Scala Centrum voor de Kunsten
E info@ontdekscala.nl
W www.ontdekscala.nl

Administratie Meppel
Vledderstraat 3c
0522-258855

Administratie Hoogeveen
Markt 5
0528-235005