Overijsselse Molendag start bij molen Massier in Nieuwleusen

Nieuwleusen - Bij Molen Massier in Nieuwleusen vindt op zaterdagmorgen 12 september de start plaats van de Overijsselse Molendag 2020.

De Overijsselse Molendag wordt al tientallen jaren georganiseerd door de Stichting de Overijsselse Molen (SOM). Ook dit jaar zet de SOM deze traditie voort, maar vanwege het coronavirus gebeurt dat dit jaar op bescheiden wijze. Hiervoor wordt samengewerkt met Stichting Molen Massier (SMM). Want het startsein voor de activiteiten op deze 28e Overijsselse Molendag wordt gegeven in Nieuwleusen.

Op deze zaterdag vindt om 10.00 uur de officiële opening van de Molendag plaats. De openingshandeling wordt bij molen Massier verricht door gedeputeerde De Witte (CDA) van de provincie Overijssel, SOM-voorzitter Van der Vinne, wethouder Schuurman van de gemeente Dalfsen, en voorzitter Mannen van de Stichting Molen Massier.

De molen is te vinden aan het Westeinde 39a, 7722 XC Nieuwleusen. Bezoek aan de molen is toegestaan met inachtneming van de dan geldende maatregelen rond het Corona-virus.

Molen Massier is, na het officiële gedeelte, vanaf 10.30 tot 16.00 uur geopend voor publiek. Daarnaast is er rond de molen ook een kleine boekenmarkt.

Een overzicht van de opengestelde molens in Overijssel is te vinden op www.molensinoverijssel.nl/nieuws.