MSC wint eerste 'zaterdagderby' van Alcides

Meppel - De eerste derby tussen de 'zaterdagtak' van MSC en die van Alcides is geëindigd in een 3-1 zege voor MSC. Alle treffers vielen in de laatste 20 minuten van dit duel dat het nodige publiek trok. MSC was voor rust de gevaarlijkste en trok dit na de pauze door met goals van Max van Dijk en Yves Spruijt. Achmed Hussein deed wat terug (2-1) waarna Björn Lefferts het duel besliste met de 3-1.

Alcides voetbalde in het eerste gedeelte iets makkelijker op het middenveld, maar wist daaruit weinig kansen te halen. De thuisploeg kreeg via Lefferts en Van Dijk de beste kansen. Zo knikte Lefferts de bal op de paal en schoot Van Dijk net naast.

Initiatief

Na de pauze trok MSC het initiatief naar zich toe en opende in de 72e minuut verdiend de score. Max van Dijk knikte een corner binnen en maakte zo de 1-0. Daarmee kantelde het duel in het voordeel van zwart-wit, want het was wachten op de tweede goal. Die werd gemaakt door uitblinker Yves Spruijt, na goed doorgaan van Koen Veltman: 2-0. Even bracht Alcides de spanning terug met een benutte strafschop van Achmed Hussein (2-1), maar in de absolute slotfase was het Björn Lefferts die MSC de verdiende 3-1 zege bezorgde.