Korfballers DOS'46 winnen eerste duel veldcompetitie

Nijeveen - Ereklasser DOS'46 heeft de eerste competitiewedstrijd op het veld in winst omgezet. De Nijeveense korfballers wonnen in eigen huis met 15-14 van DeetosSnel. DOS'46, dat na afloop van de zaalcompetitie diverse topspelers zag vertrekken, leidde bij rust met 5-4 en sloeg vlak na de pauze een gat: 11-6. Deetos kwam sterk terug, maar zag DOS'46 in de slotfase standhouden.

DOS'46 en Deetos hadden voor rust moeite om de korf te vinden. Na tweemaal een voorsprong voor de thuisploeg waren het de Dordrechters die met 2-3 voor het eerst aan de leiding gingen. Met drie treffers op rij stelden de Nijeveners orde op zaken (5-3) waarna Deetos de ruststand op 5-4 bepaalde.

Sterke fase

Na rust kende DOS'46 een sterke fase en binnen 7 minuten liepen de Nijeveners uit naar een 11-6 voorsprong. Waar voor rust beide ploegen moeizaam tot scoren kwamen, was dat in de eerste fase na rust volledig weg. De treffers vielen als rijpe appelen van de boom, want na 13 minuten stond het al 12-11 en was Deetos volledig terug in de wedstrijd. DOS'46 bleef echter net aan de goede kant van de score en won met 15-14.