Hofje aan de Wiltenweg is weer als nieuw

De Wijk - Het hofje aan de Wiltenweg in de Wijk heeft een flinke gedaantewisseling ondergaan. Op initiatief van de buurtbewoners, met als aanjager Cindy Teunissen, is er de afgelopen tijd hard gewerkt om er iets moois van te maken. Dat is gelukt. Er is nieuwe bestrating gekomen, parkeerplaatsen zijn aangelegd. Het grasveld is geëgaliseerd en opnieuw ingezaaid.

Het was de bewoners een doorn in het oog dat het hofje zo verpauperde. „Als er hier iets te doen is, dan stonden er allemaal auto’s op het grasveldje", vertelt buurtbewoner Sjoerd Koster. Zijn vriendin Cindy kwam in actie en nam contact op met wijkbeheerder Natascha Koestal om te kijken wat er mogelijk was. Samen met adviseur en projectleider Gerard Velthuis van de gemeente De Wolden werden plannen en een ontwerp gemaakt.

Initiatiefrijk

De kosten voor het project werden aangevraagd bij Initiatiefrijk De Wolden. Koestal: „De gemeente wilde daar wel aan meewerken, maar zelfwerkzaamheid van de bewoners is daarin een vereiste." Dat vormde geen probleem. Teunissen: „We hebben zelf de stenen opgehaald, het gras ingezaaid en gesproeid. En wij houden het zelf ook bij." Buning Wegenbouw uit Zuidwolde heeft de bestrating gedaan en de verlichting is op een betere plek in het midden van het grasveldje opnieuw aangelegd. Koster: „De lantaarnpaal stond op een onlogische plek en was al diverse keren geschampt." Omdat er nog een klein beetje geld over was van het project, is er een mooie picknickbank gekocht. De buurtbewoners zijn blij het met eindresultaat. En genieten er samen van.

Projectleider Gerard Velthuis was nauw betrokken bij de uitvoering en roemt het Burgerinitiatief. „Dit is wel een mooi voorbeeld van saamhorigheid in de buurt, daar werken we graag aan mee."